Evaluation of Some Physico-Chemical Characteristics of Kemeriz Dam (Zara – Sivas)
Doç. Dr. Ekrem MUTLU
Tuğba Demir
Cumhuriyet Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışmanın amacı fiziko-kimyasal metotlarla su örneklerindeki aylık ve mevsimsel değişiklikleri gözlemlemek, su kalitesi özelliklerini belirlemek, kirlilik sorunlarını ortaya koymak, sucul hayat için uygunluğu ortaya çıkarmak ve Yüzey Suları Kalitesi Düzenlemesi (YSKY) kriterleri uyarınca suyun kalitesini sınıflandırmaktır. Bu çalışma Ocak 2011 ile Aralık 2013 arasında aylık olarak Kemeriz Baraj Gölü üzerinde 3 istasyondan alınan su örnekleri ile gerçekleştirilmiştir. Kemeriz Baraj Gölünün su kalitesi YSKY kriterlerine göre 2. sınıf olarak bulunmuştur. Su kalitesini korumak ve sucul hayatın sağlıklı devamlılığı için düzenli gözlemler yapmak ve su kalitesi ve sucul hayatı etkileyecek parametreleri takip etmek gerekmektedir.
Dergi Adı Yunus Araştırma Bülteni
Basım Tarihi 09-2016