Assessment of Physico-chemical Water Quality of Birecik Dam, Şanlıurfa, West East Region, Turkey
Banu Kutlu
Tunceli Üniversitesi, Türkiye
Ahmet Sesli
Tepe Rıdvan
Doç. Dr. Ekrem MUTLU
2013 yılında Birecik Baraj Gölün de dört farklı noktada mevsimsel olarak yerinde ölçümler yapılmış, yüzey ve farklı derinliklerden su örnekleri alınmıştır. Alınan su örneklerinde fiziksel ve kimyasal parametreler incelenmiştir. Mevsimsel değişimler araştırılarak atık suların ve diğer kaynakların baraj gölü sahasına etkisi araştırılmıştır. Bu çalışmada elde edilen parametrelere ait veriler Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliğinde bildirilen kıta içi su kalite standartlarına göre değerlendirildiğinde, genel olarak Birecik Baraj Gölü sularının I. sınıf yani yüksek kaliteli su sınıfında yer aldığı sonucuna varılmıştır. Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliğinde I. sınıfa dahil olan suların yalnız dezenfeksiyon ile içme suyu temini, rekreasyonel amaçlar, alabalık üretimi, hayvan üretimi, çiftlik ihtiyacı ve diğer amaçlar için uygun olduğu bulunmuştur.
Makale Alt Türü Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
Dergi ISSN 2148-127X
Dergi Tarandığı Indeksler •Directory of Open Access Journals (DOAJ), •Directory indexing of international research journals (CiteFactor), •Scientific Journal Impact Factor (SJIF), •Cosmos Impact Factor (Cosmos), •Index Copernicus (ICI), •Directory of Research Journals Indexing (DRJI), •Bielefeld Academic Search Engine (BASE), • National Library of Australia (TROVE)