Üniversite Birinci Sınıf Öğrencilerinin Arkadaş Bağlılığının İncelenmesi
Doç. Dr. Havva KAÇAN
Hicran Kör
Gözde Karagözoğlu
Bu çalışmanın amacı, üniversite öğrencilerinin arkadaş bağlılıklarını bazı değişkenleraçısından incelemektir. Çalışma, üniversite birinci sınıfta öğrenim gören 519 öğrenci üzerindeyürütülmüştür. Araştırmanın verileri, Kişisel Bilgi Formu ve Arkadaş Bağlılık Ölçeği iletoplanmıştır. Verilerin değerlendirilmesinde sayı, yüzde, ortalama, standart sapma, bağımsızgruplar t testi, tek yönlü varyans analizi ve tukey testi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda,akademik birim, kardeş sayısı, aile yapısı, anne- baba eğitim durumu ve mesleği, öğrenci geliriile arkadaş bağlılığı puanları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık bulunmuştur.Ancak öğrencilerin arkadaş bağlılığı puanları ile cinsiyetleri, aile ilişkileri, yaşları arasındaistatistiksel olarak anlamlı bir fark saptanmamıştır.
Dergi Adı Kastamonu Üniversitesi Kastamonu Eğitim Dergisi
Basım Tarihi 11-2017