img
img
Toplam 24626 kayıt

81 İlde Kültür ve Şehir Kastamonu

BALTACI, B., Özdirek, R. (2018) "Kastamonu’nun Sosyolojik Yapısı ve İnanç Dünyası", Kitap: 81 İlde Kültür ve Şehir Kastamonu, İstanbul/Türkiye : Kültür Konseyi, Bölüm Sayfaları: 105 / 113, ISBN: 987-605-149-955-0 Kitap Bölümü BALTACI, B., Özdirek, R. (2018) "Kastamonu’nun Sosyolojik Yapısı ve İnanç Dünyası", Kitap: 81 İlde Kültür ve Şehir Kastamonu, İstanbul/Türkiye : Kültür Konseyi, Bölüm Sayfaları: 105 / 113, ISBN: 987-605-149-955-0 Kitap Bölümü
2018 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Kültür Konseyi

Zâhirî ve Selefî Din Yorumu

BALTACI, B. (2019) "Zahirî-Selefî Din Yorumu Üzerine –Anlam, Yorum ve Makâsıd Eksenli Bir Değerlendirme-", Kitap: Zâhirî ve Selefî Din Yorumu, İstanbul/Türkiye : Kuramer, Bölüm Sayfaları: 357 / 365, ISBN: 978-605-9437-35-6 Kitap Bölümü BALTACI, B. (2019) "Zahirî-Selefî Din Yorumu Üzerine –Anlam, Yorum ve Makâsıd Eksenli Bir Değerlendirme-", Kitap: Zâhirî ve Selefî Din Yorumu, İstanbul/Türkiye : Kuramer, Bölüm Sayfaları: 357 / 365, ISBN: 978-605-9437-35-6 Kitap Bölümü
2019 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Kuramer

Osmanlı’dan Günümüze Kur’an ve Hüsn-i Hat

BALTACI, B., Çuhadar, C., Gezici, M. (2017) "Hattat Feride Hanım ve Hattat Emrullah Efendi (Demirkaya) Örneği Üzerinden Hat Sanatında Kastamonu", Kitap: Osmanlı’dan Günümüze Kur’an ve Hüsn-i Hat, Türkiye : Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 375 / 396, ISBN: 978-975-19- 6757-2 Kitap Bölümü BALTACI, B., Çuhadar, C., Gezici, M. (2017) "Hattat Feride Hanım ve Hattat Emrullah Efendi (Demirkaya) Örneği Üzerinden Hat Sanatında Kastamonu", Kitap: Osmanlı’dan Günümüze Kur’an ve Hüsn-i Hat, Türkiye : Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 375 / 396, ISBN: 978-975-19- 6757-2 Kitap Bölümü
2017 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınevi

İslam Tarihi ve Medeniyeti -IV- Endülüs

BALTACI, B. (2017) "Dini İlimler -Kıraat Tefsir-", Kitap: İslam Tarihi ve Medeniyeti -IV- Endülüs, İstanbul/Türkiye : Siyer Yayınları, Bölüm Sayfaları: 409 / 418, ISBN: 978-605-2375-42-6 Kitap Bölümü BALTACI, B. (2017) "Dini İlimler -Kıraat Tefsir-", Kitap: İslam Tarihi ve Medeniyeti -IV- Endülüs, İstanbul/Türkiye : Siyer Yayınları, Bölüm Sayfaları: 409 / 418, ISBN: 978-605-2375-42-6 Kitap Bölümü
2017 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Siyer Yayınları

İslam Ve Yorum

BALTACI, B., Öztürk, M., Kılıç, S. (2017) "Kur’ân’ı Anlama ve Yorumlama Metodolojisine Yeni Bir Yaklaşım Denemesi -Açı Teorisi Örneği-", Kitap: İslam Ve Yorum, Malatya/Türkiye : Malatya İlahiyat Vakfı, Bölüm Sayfaları: 53 / 58, ISBN: 978-605-68015-2-5 Kitap Bölümü BALTACI, B., Öztürk, M., Kılıç, S. (2017) "Kur’ân’ı Anlama ve Yorumlama Metodolojisine Yeni Bir Yaklaşım Denemesi -Açı Teorisi Örneği-", Kitap: İslam Ve Yorum, Malatya/Türkiye : Malatya İlahiyat Vakfı, Bölüm Sayfaları: 53 / 58, ISBN: 978-605-68015-2-5 Kitap Bölümü
2017 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Malatya İlahiyat Vakfı

The Effect of Green Kitchen Practices on Restaurant Choice Intentions

Link       SEVİM, B., Çalışkan, S., Okur, F. (2024) "The Effect of Green Kitchen Practices on Restaurant Choice Intentions", Romaya Researches on Multidisiplinary Approaches, 4 (2) pp. 143-152 Link      " data-bs-content-id="YazarBilgi-40085"> SEVİM, B., Çalışkan, S., Okur, F. (2024) "The Effect of Green Kitchen Practices on Restaurant Choice Intentions", Romaya Researches on Multidisiplinary Approaches, 4 (2) pp. 143-152 Link       SEVİM, B., Çalışkan, S., Okur, F. (2024) "The Effect of Green Kitchen Practices on Restaurant Choice Intentions", Romaya Researches on Multidisiplinary Approaches, 4 (2) pp. 143-152 Link      
2024 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Romaya Researches on Multidisiplinary Approaches

Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI

  Kitap Bölümü Çaylak-Dönmez, Ö., SEVİM, B. (2024) "Geleceğin Gastronomi Uzmanları ve Yiyecek-İçecekleri Üzerine Bir Bakış", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 175 / 199, ISBN: 978-625-6321-25-0   Kitap Bölümü" data-bs-content-id="YazarBilgi-40086"> Çaylak-Dönmez, Ö., SEVİM, B. (2024) "Geleceğin Gastronomi Uzmanları ve Yiyecek-İçecekleri Üzerine Bir Bakış", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 175 / 199, ISBN: 978-625-6321-25-0   Kitap Bölümü Çaylak-Dönmez, Ö., SEVİM, B. (2024) "Geleceğin Gastronomi Uzmanları ve Yiyecek-İçecekleri Üzerine Bir Bakış", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 175 / 199, ISBN: 978-625-6321-25-0   Kitap Bölümü
2024 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Paradigma Akademi

Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI

  Kitap Bölümü Çaylak-Dönmez, Ö., SEVİM, B. (2024) "Fütüristik Yiyecek-İçecek Hizmeti Sunan İşletmelere Genel Bir Bakış", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 129 / 150, ISBN: 978-625-6321-25-0   Kitap Bölümü" data-bs-content-id="YazarBilgi-40087"> Çaylak-Dönmez, Ö., SEVİM, B. (2024) "Fütüristik Yiyecek-İçecek Hizmeti Sunan İşletmelere Genel Bir Bakış", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 129 / 150, ISBN: 978-625-6321-25-0   Kitap Bölümü Çaylak-Dönmez, Ö., SEVİM, B. (2024) "Fütüristik Yiyecek-İçecek Hizmeti Sunan İşletmelere Genel Bir Bakış", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi, Bölüm Sayfaları: 129 / 150, ISBN: 978-625-6321-25-0   Kitap Bölümü
2024 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Paradigma Akademi

Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış

Aslan, E., SEVİM, B. (2024) "Trendyol'da En Çok Değerlendirilen Gıda Ürününün Tüketici Yorumları İncelemesi", Kitap: Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 1051 / 1064, ISBN: 978-605-254-809-7 Kitap Bölümü Aslan, E., SEVİM, B. (2024) "Trendyol'da En Çok Değerlendirilen Gıda Ürününün Tüketici Yorumları İncelemesi", Kitap: Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 1051 / 1064, ISBN: 978-605-254-809-7 Kitap Bölümü
2024 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Detay Yayıncılık

Turizm ve Şehir Pazarlaması

 Kitap Bölümü SEVİM, B., Yordam-Dağıstan, S. (2023) "Şehir Pazarlamasında Örnek Uygulamalar", Kitap: Turizm ve Şehir Pazarlaması, Türkiye : Nobel Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 299 / 316, ISBN: 978-625-397-092-5  Kitap Bölümü" data-bs-content-id="YazarBilgi-40091"> SEVİM, B., Yordam-Dağıstan, S. (2023) "Şehir Pazarlamasında Örnek Uygulamalar", Kitap: Turizm ve Şehir Pazarlaması, Türkiye : Nobel Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 299 / 316, ISBN: 978-625-397-092-5  Kitap Bölümü SEVİM, B., Yordam-Dağıstan, S. (2023) "Şehir Pazarlamasında Örnek Uygulamalar", Kitap: Turizm ve Şehir Pazarlaması, Türkiye : Nobel Yayınevi, Bölüm Sayfaları: 299 / 316, ISBN: 978-625-397-092-5  Kitap Bölümü
2023 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Nobel Yayınevi

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Uluslararası Araştırmalar 1

 Kitap Bölümü Temel, B., SEVİM, B. (2023) "Kriz Döneminde Konaklama İşletmelerinde İnovasyonun Önemi: COVID 19 Sürecinde Adana Örneği", Kitap: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Uluslararası Araştırmalar 1, : Platanus Publishing, Bölüm Sayfaları: 75 / 94, ISBN: 978-625-6971-26-4  Kitap Bölümü" data-bs-content-id="YazarBilgi-40092"> Temel, B., SEVİM, B. (2023) "Kriz Döneminde Konaklama İşletmelerinde İnovasyonun Önemi: COVID 19 Sürecinde Adana Örneği", Kitap: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Uluslararası Araştırmalar 1, : Platanus Publishing, Bölüm Sayfaları: 75 / 94, ISBN: 978-625-6971-26-4  Kitap Bölümü Temel, B., SEVİM, B. (2023) "Kriz Döneminde Konaklama İşletmelerinde İnovasyonun Önemi: COVID 19 Sürecinde Adana Örneği", Kitap: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Uluslararası Araştırmalar 1, : Platanus Publishing, Bölüm Sayfaları: 75 / 94, ISBN: 978-625-6971-26-4  Kitap Bölümü
2023 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Platanus Publishing

İklimin Geleceği: İklim Değişikliğine Disiplinlerarası Bir Bakış

 Kitap Bölümü SEVİM, B., Yordam-Dağıstan, S. (2023) "İklim Değişikliğine Karşı Sorumlu Turizm", Kitap: İklimin Geleceği: İklim Değişikliğine Disiplinlerarası Bir Bakış, : Palet Yayınları, Bölüm Sayfaları: 137 / 148, ISBN: 978-625-6401-57-0  Kitap Bölümü" data-bs-content-id="YazarBilgi-40093"> SEVİM, B., Yordam-Dağıstan, S. (2023) "İklim Değişikliğine Karşı Sorumlu Turizm", Kitap: İklimin Geleceği: İklim Değişikliğine Disiplinlerarası Bir Bakış, : Palet Yayınları, Bölüm Sayfaları: 137 / 148, ISBN: 978-625-6401-57-0  Kitap Bölümü SEVİM, B., Yordam-Dağıstan, S. (2023) "İklim Değişikliğine Karşı Sorumlu Turizm", Kitap: İklimin Geleceği: İklim Değişikliğine Disiplinlerarası Bir Bakış, : Palet Yayınları, Bölüm Sayfaları: 137 / 148, ISBN: 978-625-6401-57-0  Kitap Bölümü
2023 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Palet Yayınları

Her Yönüyle Miras Turizmi

 Kitap Bölümü SEVİM, B., Yordam-Dağıstan, S. (2022) "Kırsal Turizm ve Miras Turizmi", Kitap: Her Yönüyle Miras Turizmi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 188 / 196, ISBN: 978-605-254-711-3  Kitap Bölümü" data-bs-content-id="YazarBilgi-40094"> SEVİM, B., Yordam-Dağıstan, S. (2022) "Kırsal Turizm ve Miras Turizmi", Kitap: Her Yönüyle Miras Turizmi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 188 / 196, ISBN: 978-605-254-711-3  Kitap Bölümü SEVİM, B., Yordam-Dağıstan, S. (2022) "Kırsal Turizm ve Miras Turizmi", Kitap: Her Yönüyle Miras Turizmi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 188 / 196, ISBN: 978-605-254-711-3  Kitap Bölümü
2022 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Detay Yayıncılık

Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt III

SEVİM, B. (2022) "Bayramhacı Kaplıcası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt III, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 17 / 17, ISBN: 978-605-254-554-6 Kitap Bölümü SEVİM, B. (2022) "Bayramhacı Kaplıcası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt III, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 17 / 17, ISBN: 978-605-254-554-6 Kitap Bölümü
2022 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Detay Yayıncılık

Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt I

SEVİM, B. (2022) "Ali Dağı Yeraltı Şehri", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt I, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 252 / 253, ISBN: 978-605-254-552-2 Kitap Bölümü SEVİM, B. (2022) "Ali Dağı Yeraltı Şehri", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt I, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 252 / 253, ISBN: 978-605-254-552-2 Kitap Bölümü
2022 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Detay Yayıncılık

Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt VI

SEVİM, B. (2022) "Gevher Nesibe Darüşşifası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt VI, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 157 / 158, ISBN: 978-605-254-557-7 Kitap Bölümü SEVİM, B. (2022) "Gevher Nesibe Darüşşifası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt VI, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 157 / 158, ISBN: 978-605-254-557-7 Kitap Bölümü
2022 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Detay Yayıncılık

Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt V

SEVİM, B. (2022) "Elmacıoğlu Et Lokantası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt V, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 209 / 209, ISBN: 978-605-254-556-0 Kitap Bölümü SEVİM, B. (2022) "Elmacıoğlu Et Lokantası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt V, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 209 / 209, ISBN: 978-605-254-556-0 Kitap Bölümü
2022 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Detay Yayıncılık

Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture

  Kitap Bölümü SEVİM, B., Yordam-Dağıstan, S. (2021) "New Generation Accommodation Concept: Glamping", Kitap: Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture, Berlin/Almanya : Peter Lang, Bölüm Sayfaları: 107 / 118, ISBN: 978-3-631-85346-7   Kitap Bölümü" data-bs-content-id="YazarBilgi-40099"> SEVİM, B., Yordam-Dağıstan, S. (2021) "New Generation Accommodation Concept: Glamping", Kitap: Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture, Berlin/Almanya : Peter Lang, Bölüm Sayfaları: 107 / 118, ISBN: 978-3-631-85346-7   Kitap Bölümü SEVİM, B., Yordam-Dağıstan, S. (2021) "New Generation Accommodation Concept: Glamping", Kitap: Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture, Berlin/Almanya : Peter Lang, Bölüm Sayfaları: 107 / 118, ISBN: 978-3-631-85346-7   Kitap Bölümü
2021 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Peter Lang

Yaratıcı Turizm ve Turizmde Yaratıcılık

 Kitap Bölümü Çalışkan, G., SEVİM, B. (2021) "Müzik Şehri Kırşehir", Kitap: Yaratıcı Turizm ve Turizmde Yaratıcılık, Ankara/Türkiye : Nobel Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 157 / 172, ISBN: 978-625-417-084-3  Kitap Bölümü" data-bs-content-id="YazarBilgi-40100"> Çalışkan, G., SEVİM, B. (2021) "Müzik Şehri Kırşehir", Kitap: Yaratıcı Turizm ve Turizmde Yaratıcılık, Ankara/Türkiye : Nobel Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 157 / 172, ISBN: 978-625-417-084-3  Kitap Bölümü Çalışkan, G., SEVİM, B. (2021) "Müzik Şehri Kırşehir", Kitap: Yaratıcı Turizm ve Turizmde Yaratıcılık, Ankara/Türkiye : Nobel Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 157 / 172, ISBN: 978-625-417-084-3  Kitap Bölümü
2021 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Nobel Yayıncılık

Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture

  Kitap Bölümü SEVİM, B., Dalahmetoğlu, K.B. (2021) "Innovations in Tourism Education", Kitap: Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture, Berlin/Almanya : Peter Lang, Bölüm Sayfaları: 561 / 580, ISBN: 978-3-631-85346-7   Kitap Bölümü" data-bs-content-id="YazarBilgi-40101"> SEVİM, B., Dalahmetoğlu, K.B. (2021) "Innovations in Tourism Education", Kitap: Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture, Berlin/Almanya : Peter Lang, Bölüm Sayfaları: 561 / 580, ISBN: 978-3-631-85346-7   Kitap Bölümü SEVİM, B., Dalahmetoğlu, K.B. (2021) "Innovations in Tourism Education", Kitap: Academic Turkish World Studies: Tourism, Culture, Art and Architecture, Berlin/Almanya : Peter Lang, Bölüm Sayfaları: 561 / 580, ISBN: 978-3-631-85346-7   Kitap Bölümü
2021 Kitap Bölümü SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Peter Lang