img
Toplam 24434 kayıt

Osmaniye İlinde Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Anket Çalışması ile Belirlenmesi

Link    Küçük, H., Çelik, M., KADAK, A.E., Yandım, A.K., Ünal, H.M., Bozkurt, Z., Altunbaş, E. (2022) "Osmaniye İlinde Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Anket Çalışması ile Belirlenmesi", Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 8 (1) pp. 39-49 [TR Dizin] Link   " data-bs-content-id="YazarBilgi-15000"> Küçük, H., Çelik, M., KADAK, A.E., Yandım, A.K., Ünal, H.M., Bozkurt, Z., Altunbaş, E. (2022) "Osmaniye İlinde Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Anket Çalışması ile Belirlenmesi", Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 8 (1) pp. 39-49 [TR Dizin] Link    Küçük, H., Çelik, M., KADAK, A.E., Yandım, A.K., Ünal, H.M., Bozkurt, Z., Altunbaş, E. (2022) "Osmaniye İlinde Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Anket Çalışması ile Belirlenmesi", Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 8 (1) pp. 39-49 [TR Dizin] Link   
2022 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi

Antibacterial Activity of Chitosan, Some Plant Seed Extracts and Oils Against Escherichia coli and Staphylococcus aureus

Link DOI     KADAK, A.E., Salem, M.O.A. (2020) "Antibacterial Activity of Chitosan, Some Plant Seed Extracts and Oils Against Escherichia coli and Staphylococcus aureus", ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES, 35 (2) pp. 144-150 [TR Dizin] Link DOI    " data-bs-content-id="YazarBilgi-15002"> KADAK, A.E., Salem, M.O.A. (2020) "Antibacterial Activity of Chitosan, Some Plant Seed Extracts and Oils Against Escherichia coli and Staphylococcus aureus", ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES, 35 (2) pp. 144-150 [TR Dizin] Link DOI     KADAK, A.E., Salem, M.O.A. (2020) "Antibacterial Activity of Chitosan, Some Plant Seed Extracts and Oils Against Escherichia coli and Staphylococcus aureus", ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES, 35 (2) pp. 144-150 [TR Dizin] Link DOI    
2020 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES

Ilgaz Çayı Havzası Derelerinin (Kastamonu) Bazı Fiziko-Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar

  Tot, A., KADAK, A.E., Aras, S. (2017) "Ilgaz Çayı Havzası Derelerinin (Kastamonu) Bazı Fiziko-Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar", Kastamonu Üniversitesi Menba Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 3 (1) pp. 8-16   " data-bs-content-id="YazarBilgi-15003"> Tot, A., KADAK, A.E., Aras, S. (2017) "Ilgaz Çayı Havzası Derelerinin (Kastamonu) Bazı Fiziko-Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar", Kastamonu Üniversitesi Menba Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 3 (1) pp. 8-16    Tot, A., KADAK, A.E., Aras, S. (2017) "Ilgaz Çayı Havzası Derelerinin (Kastamonu) Bazı Fiziko-Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar", Kastamonu Üniversitesi Menba Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 3 (1) pp. 8-16   
2017 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Kastamonu Üniversitesi Menba Su Ürünleri Fakültesi Dergisi

Su Sıcaklığının Diğer Su Özelliklerine Olan Etkileri

  KADAK, A.E., Aras, S. (2017) "Su Sıcaklığının Diğer Su Özelliklerine Olan Etkileri", Kastamonu Üniversitesi Menba Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 3 (1) pp. 30-35   " data-bs-content-id="YazarBilgi-15004"> KADAK, A.E., Aras, S. (2017) "Su Sıcaklığının Diğer Su Özelliklerine Olan Etkileri", Kastamonu Üniversitesi Menba Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 3 (1) pp. 30-35    KADAK, A.E., Aras, S. (2017) "Su Sıcaklığının Diğer Su Özelliklerine Olan Etkileri", Kastamonu Üniversitesi Menba Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 3 (1) pp. 30-35   
2017 Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri) SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Kastamonu Üniversitesi Menba Su Ürünleri Fakültesi Dergisi

Kitosan Eklenmiş Hamsi Marinatlarının Soğuk Depolanmasında Meydana Gelen Fiziksel Ve Duyusal Değişimler

Link    KADAK, A.E., Çelik, M. (2015) "Kitosan Eklenmiş Hamsi Marinatlarının Soğuk Depolanmasında Meydana Gelen Fiziksel Ve Duyusal Değişimler", ALINTERİ ZİRAİ BİLİMLER DERGİSİ/ JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE, 1 (28) pp. 33-44 Link   " data-bs-content-id="YazarBilgi-15006"> KADAK, A.E., Çelik, M. (2015) "Kitosan Eklenmiş Hamsi Marinatlarının Soğuk Depolanmasında Meydana Gelen Fiziksel Ve Duyusal Değişimler", ALINTERİ ZİRAİ BİLİMLER DERGİSİ/ JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE, 1 (28) pp. 33-44 Link    KADAK, A.E., Çelik, M. (2015) "Kitosan Eklenmiş Hamsi Marinatlarının Soğuk Depolanmasında Meydana Gelen Fiziksel Ve Duyusal Değişimler", ALINTERİ ZİRAİ BİLİMLER DERGİSİ/ JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE, 1 (28) pp. 33-44 Link   
2015 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
ALINTERİ ZİRAİ BİLİMLER DERGİSİ/ JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE

CHITOSAN; A NOVEL ADSORBENT FOR CO2 CAPTURE

KADAK, A.E. (2023) "CHITOSAN; A NOVEL ADSORBENT FOR CO2 CAPTURE", 3rd International Congress on Engineering And Life Science , (pp. 197), Trabzon, Türkiye, (Ekim 2023 KADAK, A.E. (2023) "CHITOSAN; A NOVEL ADSORBENT FOR CO2 CAPTURE", 3rd International Congress on Engineering And Life Science , (pp. 197), Trabzon, Türkiye, (Ekim 2023
2023 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
3rd International Congress on Engineering And Life Science

The Effectiveness of Different Treatments in Preventing Melanosis in Shrimp

Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, M., Yanar, Y., Gülnaz, O., Tekelioğlu, B.K. (2019) "The Effectiveness of Different Treatments in Preventing Melanosis in Shrimp", 2nd International Congress on Engineering and life Science , (pp. 706), (Ağustos 2019 Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, M., Yanar, Y., Gülnaz, O., Tekelioğlu, B.K. (2019) "The Effectiveness of Different Treatments in Preventing Melanosis in Shrimp", 2nd International Congress on Engineering and life Science , (pp. 706), (Ağustos 2019
2019 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
2nd International Congress on Engineering and life Science

Acceptability of Different Concentrations of Chlorella sp. in Filipino Delicacy Puto as Coloring Agent

    Sarrı, J.H., ERBİL, G.Ç., ELP, M., KADAK, A.E. (2022) "Acceptability of Different Concentrations of Chlorella sp. in Filipino Delicacy Puto as Coloring Agent", International Symposium on Fisheries and Aquatic Science (SOFAS) , (pp. 45-73), Türkiye, (Ekim 2022   " data-bs-content-id="YazarBilgi-15011"> Sarrı, J.H., ERBİL, G.Ç., ELP, M., KADAK, A.E. (2022) "Acceptability of Different Concentrations of Chlorella sp. in Filipino Delicacy Puto as Coloring Agent", International Symposium on Fisheries and Aquatic Science (SOFAS) , (pp. 45-73), Türkiye, (Ekim 2022    Sarrı, J.H., ERBİL, G.Ç., ELP, M., KADAK, A.E. (2022) "Acceptability of Different Concentrations of Chlorella sp. in Filipino Delicacy Puto as Coloring Agent", International Symposium on Fisheries and Aquatic Science (SOFAS) , (pp. 45-73), Türkiye, (Ekim 2022   
2022 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Yuzuncu Yil University Journal of Agricultural Sciences

Antibacterial Activity of Chitosan, Some Plant Seeds Extracts and Oils Against Pathogenic Organisms Escherichia coli and Staphylococcus aureus

    Salem, M.O.A., KADAK, A.E. (2019) "Antibacterial Activity of Chitosan, Some Plant Seeds Extracts and Oils Against Pathogenic Organisms Escherichia coli and Staphylococcus aureus", 2nd International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 709), Türkiye, (Ağustos 2019   " data-bs-content-id="YazarBilgi-15012"> Salem, M.O.A., KADAK, A.E. (2019) "Antibacterial Activity of Chitosan, Some Plant Seeds Extracts and Oils Against Pathogenic Organisms Escherichia coli and Staphylococcus aureus", 2nd International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 709), Türkiye, (Ağustos 2019    Salem, M.O.A., KADAK, A.E. (2019) "Antibacterial Activity of Chitosan, Some Plant Seeds Extracts and Oils Against Pathogenic Organisms Escherichia coli and Staphylococcus aureus", 2nd International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 709), Türkiye, (Ağustos 2019   
2019 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
2nd International Congress on Engineering and Life Science

Extraction and Characterization of Acid-soluble Collagen from Skin of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)

Yanar, Y., Yanar, M., Yandım, A.K., KADAK, A.E. (2019) "Extraction and Characterization of Acid-soluble Collagen from Skin of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)", 2nd International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 625), Türkiye, (Ağustos 2019 Yanar, Y., Yanar, M., Yandım, A.K., KADAK, A.E. (2019) "Extraction and Characterization of Acid-soluble Collagen from Skin of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)", 2nd International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 625), Türkiye, (Ağustos 2019
2019 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
2nd International Congress on Engineering and Life Science

Physical Properties of Refrigerated Anchovy Fillets Dipped with Natural Antioxidant Extract Isolated from Shrimp Shells

Yandım, A.K., Çelik, M., Yanar, Y., KADAK, A.E. (2017) "Physical Properties of Refrigerated Anchovy Fillets Dipped with Natural Antioxidant Extract Isolated from Shrimp Shells", International Conference on Agriculture, Foresty, Food Sciences and Technology , (pp. 1070), Nevşehir, Türkiye, (Mayıs 2017 Yandım, A.K., Çelik, M., Yanar, Y., KADAK, A.E. (2017) "Physical Properties of Refrigerated Anchovy Fillets Dipped with Natural Antioxidant Extract Isolated from Shrimp Shells", International Conference on Agriculture, Foresty, Food Sciences and Technology , (pp. 1070), Nevşehir, Türkiye, (Mayıs 2017
2017 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
International Conference on Agriculture, Foresty, Food Sciences and Technology

Bazı Türk Cumhuriyetlerinin Su Ürünleri Üretimleri Açısından İncelenmesi

SÖNMEZ, A.Y., KADAK, A.E. (2016) "Bazı Türk Cumhuriyetlerinin Su Ürünleri Üretimleri Açısından İncelenmesi", Uluslararası Türk Dünyası’xxnda İlmi Araştırmalar Sempozyumu , (pp. 523-526), Kırgızistan, (Mayıs 2016 SÖNMEZ, A.Y., KADAK, A.E. (2016) "Bazı Türk Cumhuriyetlerinin Su Ürünleri Üretimleri Açısından İncelenmesi", Uluslararası Türk Dünyası’xxnda İlmi Araştırmalar Sempozyumu , (pp. 523-526), Kırgızistan, (Mayıs 2016
2016 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Uluslararası Türk Dünyası’xxnda İlmi Araştırmalar Sempozyumu

Türkiye de Su Kaynakları Ve Sürdürülebilir Su Yönetimi

ELP, M., SÖNMEZ, A.Y., KADAK, A.E. (2016) "Türkiye de Su Kaynakları Ve Sürdürülebilir Su Yönetimi", Türk Dünyası İlmi Araştırmalar Sempozyumu , (pp. 635-639), Kırgızistan, (Mayıs 2016 ELP, M., SÖNMEZ, A.Y., KADAK, A.E. (2016) "Türkiye de Su Kaynakları Ve Sürdürülebilir Su Yönetimi", Türk Dünyası İlmi Araştırmalar Sempozyumu , (pp. 635-639), Kırgızistan, (Mayıs 2016
2016 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Türk Dünyası İlmi Araştırmalar Sempozyumu

Investigation of Antibacterial Activity of Chitosan Threated Wool Fabrics

Sabır, E.C., Taş, M., Yandım, A.K., Gülnaz, O., KADAK, A.E. (2016) "Investigation of Antibacterial Activity of Chitosan Threated Wool Fabrics", 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress , (pp. 1769), (Ekim 2016 Sabır, E.C., Taş, M., Yandım, A.K., Gülnaz, O., KADAK, A.E. (2016) "Investigation of Antibacterial Activity of Chitosan Threated Wool Fabrics", 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress , (pp. 1769), (Ekim 2016
2016 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress

Ergin un kurdu Tenebrio molitor bireylerinden kitosan biyopolimerinin eldesi ve karakterizasyonu

  KADAK, A.E., Demirkale, İ., Ölçülü, A., Yıldırım, U., Yandım, A.K. (2015) "Ergin un kurdu Tenebrio molitor bireylerinden kitosan biyopolimerinin eldesi ve karakterizasyonu", İÇ ANADOLU BÖLGESİ 2. TARIM VE GIDA KONGRESİ , (pp. 277), Türkiye, (Nisan 2015 " data-bs-content-id="YazarBilgi-15018"> KADAK, A.E., Demirkale, İ., Ölçülü, A., Yıldırım, U., Yandım, A.K. (2015) "Ergin un kurdu Tenebrio molitor bireylerinden kitosan biyopolimerinin eldesi ve karakterizasyonu", İÇ ANADOLU BÖLGESİ 2. TARIM VE GIDA KONGRESİ , (pp. 277), Türkiye, (Nisan 2015  KADAK, A.E., Demirkale, İ., Ölçülü, A., Yıldırım, U., Yandım, A.K. (2015) "Ergin un kurdu Tenebrio molitor bireylerinden kitosan biyopolimerinin eldesi ve karakterizasyonu", İÇ ANADOLU BÖLGESİ 2. TARIM VE GIDA KONGRESİ , (pp. 277), Türkiye, (Nisan 2015 
2015 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
İÇ ANADOLU BÖLGESİ 2. TARIM VE GIDA KONGRESİ

Effects of High Degree Deacetylated Chitosan Supplementation on Performance and Egg Quality of Laying Hens

Farıvar, A., Saber, N., Şahan, Z., Serbester, U., Yenilmez, F., Tekeli, A., Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, M., Çelik, L., Kutlu, H.R. (2014) "Effects of High Degree Deacetylated Chitosan Supplementation on Performance and Egg Quality of Laying Hens", 16th AAAP Congress Asian Australian Animal Production in Yogyakarta, , Endonezya, (Kasım 2014 Farıvar, A., Saber, N., Şahan, Z., Serbester, U., Yenilmez, F., Tekeli, A., Yandım, A.K., KADAK, A.E., Çelik, M., Çelik, L., Kutlu, H.R. (2014) "Effects of High Degree Deacetylated Chitosan Supplementation on Performance and Egg Quality of Laying Hens", 16th AAAP Congress Asian Australian Animal Production in Yogyakarta, , Endonezya, (Kasım 2014
2014 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
16th AAAP Congress Asian Australian Animal Production in Yogyakarta,

Su Ürünleri İşleme Fabrikalarında Değerlendirilmeyen Karides Atıklarından Kitosan Üretimi ve Ekonomiye Kazandırılması

KADAK, A.E., Yandım, A.K., Çelik, M. (2014) "Su Ürünleri İşleme Fabrikalarında Değerlendirilmeyen Karides Atıklarından Kitosan Üretimi ve Ekonomiye Kazandırılması", Doğu Anadolu Bölgesi 5. Su Ürünleri Sempozyumu , Türkiye, (Mayıs 2014 KADAK, A.E., Yandım, A.K., Çelik, M. (2014) "Su Ürünleri İşleme Fabrikalarında Değerlendirilmeyen Karides Atıklarından Kitosan Üretimi ve Ekonomiye Kazandırılması", Doğu Anadolu Bölgesi 5. Su Ürünleri Sempozyumu , Türkiye, (Mayıs 2014
2014 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Doğu Anadolu Bölgesi 5. Su Ürünleri Sempozyumu

Investigation of Physical and Sensory Changes During Cold Storage of Anchovy Marinades Added Chitosan

  KADAK, A.E., Çelik, M. (2014) "Investigation of Physical and Sensory Changes During Cold Storage of Anchovy Marinades Added Chitosan", 1 st International Symposium on Aquatic Sciences and Technology , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, (Mayıs 2014 " data-bs-content-id="YazarBilgi-15022"> KADAK, A.E., Çelik, M. (2014) "Investigation of Physical and Sensory Changes During Cold Storage of Anchovy Marinades Added Chitosan", 1 st International Symposium on Aquatic Sciences and Technology , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, (Mayıs 2014  KADAK, A.E., Çelik, M. (2014) "Investigation of Physical and Sensory Changes During Cold Storage of Anchovy Marinades Added Chitosan", 1 st International Symposium on Aquatic Sciences and Technology , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, (Mayıs 2014 
2014 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
1 st International Symposium on Aquatic Sciences and Technology

Investigation of Chemical and Microbiological Changes During Cold Storage of Anchovy Marinades Added Chitosan

KADAK, A.E., Çelik, M. (2014) "Investigation of Chemical and Microbiological Changes During Cold Storage of Anchovy Marinades Added Chitosan", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA) , Türkiye, (Eylül 2014 KADAK, A.E., Çelik, M. (2014) "Investigation of Chemical and Microbiological Changes During Cold Storage of Anchovy Marinades Added Chitosan", International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA) , Türkiye, (Eylül 2014
2014 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA)

Investigation of Physichochemical Parameters of Chitosan Extracted from Blue Crab

KADAK, A.E., Yandım, A.K. (2018) "Investigation of Physichochemical Parameters of Chitosan Extracted from Blue Crab", International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 322), Kastamonu, Türkiye, (Mayıs 2018 KADAK, A.E., Yandım, A.K. (2018) "Investigation of Physichochemical Parameters of Chitosan Extracted from Blue Crab", International Congress on Engineering and Life Science , (pp. 322), Kastamonu, Türkiye, (Mayıs 2018
2018 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
International Congress on Engineering and Life Science