Bilgi Politikası: Kapsamı, unsurları ve düzlemleri
Arş. Gör. İlker ÇAKMAKKAYA
Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur AKBULUT
Bilgi toplumlarında bilgi ve bilgi politikaları her alanda etkin ve etkilidir. Bilgi politikasıoluşturma sürecinde yer alan unsurlar (bilgi altyapısı, bilgi sistemleri, bilgi kaynakları ve bilgihizmetleri) ve politika kapsamları (devlet yönetimi, yönetimve yönetimsellik) bilgi toplumununönemli bileşenleridir. Bu çalışmada bu kapsam ve unsurlar ile birlikte politikaların uygulanmasıgereken düzlemlere (dikey politika, yatay politika ve altyapı politikası) de yer verilmiştir.Çalışmada belgesel tarama yöntemi kullanılmıştır. Sonuç olarak tanımlanan kapsam, unsurlarve düzlemler özetlenerek bilgi politikasının her alanda oluşturulması gerekliliği vurgulanmıştır.
Dergi Adı Eğitim Bilim Toplum
Basım Tarihi 06-2018