img
Toplam 24472 kayıt

Adana’ya Gelen Gastro-Turistlerin Sağlıklı Beslenme Alışkanlıklarının Ölçülmesi

Link    ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., ŞİMŞEK, A. (2022) "Adana’ya Gelen Gastro-Turistlerin Sağlıklı Beslenme Alışkanlıklarının Ölçülmesi", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 6 (4) pp. 1165-1179 Link   " data-bs-content-id="YazarBilgi-18403"> ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., ŞİMŞEK, A. (2022) "Adana’ya Gelen Gastro-Turistlerin Sağlıklı Beslenme Alışkanlıklarının Ölçülmesi", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 6 (4) pp. 1165-1179 Link    ÇAYLAK-DÖNMEZ, Ö., ŞİMŞEK, A. (2022) "Adana’ya Gelen Gastro-Turistlerin Sağlıklı Beslenme Alışkanlıklarının Ölçülmesi", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 6 (4) pp. 1165-1179 Link   
2022 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

COVID-19 Sürecinde Ziyaretçilerin Gastronomi Destinasyonlarına Yönelik Risk Algısının Yiyecek Deneyimine Etkisi: Adana Örneği

Link     ŞİMŞEK, A., AKKUŞ, Ç., Temel, B. (2022) "COVID-19 Sürecinde Ziyaretçilerin Gastronomi Destinasyonlarına Yönelik Risk Algısının Yiyecek Deneyimine Etkisi: Adana Örneği", Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 10 (3) pp. 1013-1036 [TR Dizin] Link    " data-bs-content-id="YazarBilgi-18404"> ŞİMŞEK, A., AKKUŞ, Ç., Temel, B. (2022) "COVID-19 Sürecinde Ziyaretçilerin Gastronomi Destinasyonlarına Yönelik Risk Algısının Yiyecek Deneyimine Etkisi: Adana Örneği", Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 10 (3) pp. 1013-1036 [TR Dizin] Link     ŞİMŞEK, A., AKKUŞ, Ç., Temel, B. (2022) "COVID-19 Sürecinde Ziyaretçilerin Gastronomi Destinasyonlarına Yönelik Risk Algısının Yiyecek Deneyimine Etkisi: Adana Örneği", Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 10 (3) pp. 1013-1036 [TR Dizin] Link    
2022 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Google Trends Verileriyle Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin İncelenmesi

Link    Güleç, E., ŞİMŞEK, A., Solmaz, R. (2022) "Google Trends Verileriyle Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin İncelenmesi", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (3) pp. 418-444 Link   " data-bs-content-id="YazarBilgi-18405"> Güleç, E., ŞİMŞEK, A., Solmaz, R. (2022) "Google Trends Verileriyle Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin İncelenmesi", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (3) pp. 418-444 Link    Güleç, E., ŞİMŞEK, A., Solmaz, R. (2022) "Google Trends Verileriyle Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin İncelenmesi", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (3) pp. 418-444 Link   
2022 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi

Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Otlar Üzerine Yapılan Araştırmaların İncelenmesi

Link DOI      ŞİMŞEK, A., Güleç, E. (2020) "Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Otlar Üzerine Yapılan Araştırmaların İncelenmesi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (2) pp. 1542-1551 [TR Dizin] Link DOI     " data-bs-content-id="YazarBilgi-18406"> ŞİMŞEK, A., Güleç, E. (2020) "Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Otlar Üzerine Yapılan Araştırmaların İncelenmesi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (2) pp. 1542-1551 [TR Dizin] Link DOI      ŞİMŞEK, A., Güleç, E. (2020) "Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Otlar Üzerine Yapılan Araştırmaların İncelenmesi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (2) pp. 1542-1551 [TR Dizin] Link DOI     
2020 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Journal of Tourism and Gastronomy Studies

Rakı ve Türk Rakı Sofrasındaki Yemek Kültürü

Link DOI     ŞİMŞEK, A. (2021) "Rakı ve Türk Rakı Sofrasındaki Yemek Kültürü", Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 6 (12) pp. 76-95 Link DOI    " data-bs-content-id="YazarBilgi-18407"> ŞİMŞEK, A. (2021) "Rakı ve Türk Rakı Sofrasındaki Yemek Kültürü", Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 6 (12) pp. 76-95 Link DOI     ŞİMŞEK, A. (2021) "Rakı ve Türk Rakı Sofrasındaki Yemek Kültürü", Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 6 (12) pp. 76-95 Link DOI    
2021 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Gastronomik Miras: Kelle (Sivas)

Link     ŞİMŞEK, A. (2021) "Gastronomik Miras: Kelle (Sivas)", Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 12 (23) pp. 173-186 Link    " data-bs-content-id="YazarBilgi-18408"> ŞİMŞEK, A. (2021) "Gastronomik Miras: Kelle (Sivas)", Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 12 (23) pp. 173-186 Link     ŞİMŞEK, A. (2021) "Gastronomik Miras: Kelle (Sivas)", Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 12 (23) pp. 173-186 Link    
2021 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Gastronomi Turizmi Bağlamında Turistlerin Yöresel Yiyecek Satın Alma Davranışı: Hatay Örneği

Link DOI      ŞİMŞEK, A., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "Gastronomi Turizmi Bağlamında Turistlerin Yöresel Yiyecek Satın Alma Davranışı: Hatay Örneği", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (3) pp. 1635-1651 [TR Dizin] Link DOI     " data-bs-content-id="YazarBilgi-18411"> ŞİMŞEK, A., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "Gastronomi Turizmi Bağlamında Turistlerin Yöresel Yiyecek Satın Alma Davranışı: Hatay Örneği", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (3) pp. 1635-1651 [TR Dizin] Link DOI      ŞİMŞEK, A., YORDAM-DAĞISTAN, S. (2021) "Gastronomi Turizmi Bağlamında Turistlerin Yöresel Yiyecek Satın Alma Davranışı: Hatay Örneği", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (3) pp. 1635-1651 [TR Dizin] Link DOI     
2021 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

MasterChef Türkiye TV Yemek Programının Yemek Alışkanlıklarına ve Mutfağa İlgi Düzeyine Etkisi

Link DOI     ŞİMŞEK, A., GÜNER, D. (2021) "MasterChef Türkiye TV Yemek Programının Yemek Alışkanlıklarına ve Mutfağa İlgi Düzeyine Etkisi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (3) pp. 1679-1697 [TR Dizin] Link DOI    " data-bs-content-id="YazarBilgi-18412"> ŞİMŞEK, A., GÜNER, D. (2021) "MasterChef Türkiye TV Yemek Programının Yemek Alışkanlıklarına ve Mutfağa İlgi Düzeyine Etkisi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (3) pp. 1679-1697 [TR Dizin] Link DOI     ŞİMŞEK, A., GÜNER, D. (2021) "MasterChef Türkiye TV Yemek Programının Yemek Alışkanlıklarına ve Mutfağa İlgi Düzeyine Etkisi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (3) pp. 1679-1697 [TR Dizin] Link DOI    
2021 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Journal of Tourism and Gastronomy Studies

Bolu İlinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi

Link     ŞİMŞEK, A., Aytuğar, S. (2021) "Bolu İlinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi", Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (2) pp. 43-57 Link    " data-bs-content-id="YazarBilgi-18413"> ŞİMŞEK, A., Aytuğar, S. (2021) "Bolu İlinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi", Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (2) pp. 43-57 Link     ŞİMŞEK, A., Aytuğar, S. (2021) "Bolu İlinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi", Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (2) pp. 43-57 Link    
2021 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi

Yenilebilir Mantar Tüketimi ve Yemekleri Üzerine Bir İnceleme: Kastamonu Örneği

Link    ŞİMŞEK, A., ÖNEK, Ü.M. (2021) "Yenilebilir Mantar Tüketimi ve Yemekleri Üzerine Bir İnceleme: Kastamonu Örneği", OCAK: Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları Dergisi, 1 (1) pp. 21-30 Link   " data-bs-content-id="YazarBilgi-18414"> ŞİMŞEK, A., ÖNEK, Ü.M. (2021) "Yenilebilir Mantar Tüketimi ve Yemekleri Üzerine Bir İnceleme: Kastamonu Örneği", OCAK: Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları Dergisi, 1 (1) pp. 21-30 Link    ŞİMŞEK, A., ÖNEK, Ü.M. (2021) "Yenilebilir Mantar Tüketimi ve Yemekleri Üzerine Bir İnceleme: Kastamonu Örneği", OCAK: Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları Dergisi, 1 (1) pp. 21-30 Link   
2021 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
OCAK: Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları Dergisi

Coğrafi İşaretli Gastronomik Bir Ürün: Elâzığ Orciği

Link DOI     ŞİMŞEK, A., Güleç, E. (2020) "Coğrafi İşaretli Gastronomik Bir Ürün: Elâzığ Orciği", Aydın Gastronomi Dergisi, 4 (2) pp. 73-81 Link DOI    " data-bs-content-id="YazarBilgi-18416"> ŞİMŞEK, A., Güleç, E. (2020) "Coğrafi İşaretli Gastronomik Bir Ürün: Elâzığ Orciği", Aydın Gastronomi Dergisi, 4 (2) pp. 73-81 Link DOI     ŞİMŞEK, A., Güleç, E. (2020) "Coğrafi İşaretli Gastronomik Bir Ürün: Elâzığ Orciği", Aydın Gastronomi Dergisi, 4 (2) pp. 73-81 Link DOI    
2020 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Aydın Gastronomi Dergisi

Yenilebilir otlar ve mutfaklarda kullanım şekilleri: Kastamonu örneği

Link     ŞİMŞEK, A., Durmuş, E.N.İ., Çakmak, S.D. (2020) "Yenilebilir otlar ve mutfaklarda kullanım şekilleri: Kastamonu örneği", Tourism and Recreation, 2 (1) pp. 8-12 Link    " data-bs-content-id="YazarBilgi-18421"> ŞİMŞEK, A., Durmuş, E.N.İ., Çakmak, S.D. (2020) "Yenilebilir otlar ve mutfaklarda kullanım şekilleri: Kastamonu örneği", Tourism and Recreation, 2 (1) pp. 8-12 Link     ŞİMŞEK, A., Durmuş, E.N.İ., Çakmak, S.D. (2020) "Yenilebilir otlar ve mutfaklarda kullanım şekilleri: Kastamonu örneği", Tourism and Recreation, 2 (1) pp. 8-12 Link    
2020 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Tourism and Recreation

Gastronomik Ürün Çeşitlendirme Kapsamında Veganlar ve Çölyak Hastaları İçin Ürün Geliştirme: Kazandibi

Link     ŞİMŞEK, A., Güleç, E., Usta, S. (2020) "Gastronomik Ürün Çeşitlendirme Kapsamında Veganlar ve Çölyak Hastaları İçin Ürün Geliştirme: Kazandibi", Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (1) pp. 51-59 Link    " data-bs-content-id="YazarBilgi-18422"> ŞİMŞEK, A., Güleç, E., Usta, S. (2020) "Gastronomik Ürün Çeşitlendirme Kapsamında Veganlar ve Çölyak Hastaları İçin Ürün Geliştirme: Kazandibi", Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (1) pp. 51-59 Link     ŞİMŞEK, A., Güleç, E., Usta, S. (2020) "Gastronomik Ürün Çeşitlendirme Kapsamında Veganlar ve Çölyak Hastaları İçin Ürün Geliştirme: Kazandibi", Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (1) pp. 51-59 Link    
2020 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi

Ziyaretçilerin Gastronomik Faaliyetlere Katılım Niyetlerinin Belirlenmesi: Erzurum Örneği

Link DOI      ŞİMŞEK, A. (2020) "Ziyaretçilerin Gastronomik Faaliyetlere Katılım Niyetlerinin Belirlenmesi: Erzurum Örneği", Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 18 (3) pp. 28-43 [TR Dizin] Link DOI     " data-bs-content-id="YazarBilgi-18423"> ŞİMŞEK, A. (2020) "Ziyaretçilerin Gastronomik Faaliyetlere Katılım Niyetlerinin Belirlenmesi: Erzurum Örneği", Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 18 (3) pp. 28-43 [TR Dizin] Link DOI      ŞİMŞEK, A. (2020) "Ziyaretçilerin Gastronomik Faaliyetlere Katılım Niyetlerinin Belirlenmesi: Erzurum Örneği", Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 18 (3) pp. 28-43 [TR Dizin] Link DOI     
2020 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin İncelenmesi: Sivas Mutfağı Örneği

Link     ŞİMŞEK, A. (2020) "Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin İncelenmesi: Sivas Mutfağı Örneği", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 3 (3) pp. 317-327 Link    " data-bs-content-id="YazarBilgi-18424"> ŞİMŞEK, A. (2020) "Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin İncelenmesi: Sivas Mutfağı Örneği", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 3 (3) pp. 317-327 Link     ŞİMŞEK, A. (2020) "Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin İncelenmesi: Sivas Mutfağı Örneği", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 3 (3) pp. 317-327 Link    
2020 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi

Amasya’ya Gelen Yerli Turistlerin Amasya Mutfağına Yönelik Algılarının Belirlenmesi

Link     ŞİMŞEK, A., Demircan, G. (2020) "Amasya’ya Gelen Yerli Turistlerin Amasya Mutfağına Yönelik Algılarının Belirlenmesi", Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, (8) pp. 185-205 Link    " data-bs-content-id="YazarBilgi-18425"> ŞİMŞEK, A., Demircan, G. (2020) "Amasya’ya Gelen Yerli Turistlerin Amasya Mutfağına Yönelik Algılarının Belirlenmesi", Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, (8) pp. 185-205 Link     ŞİMŞEK, A., Demircan, G. (2020) "Amasya’ya Gelen Yerli Turistlerin Amasya Mutfağına Yönelik Algılarının Belirlenmesi", Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, (8) pp. 185-205 Link    
2020 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

YÖK Atlas Verilerine Göre Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin Değerlendirilmesi: Ege Bölgesi Örneği

Link    ŞİMŞEK, A., Solmaz, R., Güleç, E. (2020) "YÖK Atlas Verilerine Göre Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin Değerlendirilmesi: Ege Bölgesi Örneği", Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (2) pp. 127-137 Link   " data-bs-content-id="YazarBilgi-18426"> ŞİMŞEK, A., Solmaz, R., Güleç, E. (2020) "YÖK Atlas Verilerine Göre Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin Değerlendirilmesi: Ege Bölgesi Örneği", Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (2) pp. 127-137 Link    ŞİMŞEK, A., Solmaz, R., Güleç, E. (2020) "YÖK Atlas Verilerine Göre Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin Değerlendirilmesi: Ege Bölgesi Örneği", Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (2) pp. 127-137 Link   
2020 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi

Sinop Yöresel Yemeklerinin Bilinirliğinin Test Edilmesi: Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğrencileri Örneği

ŞİMŞEK, A., Korkmaz, Ö. (2021) "Sinop Yöresel Yemeklerinin Bilinirliğinin Test Edilmesi: Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğrencileri Örneği", SİNOP KÜLTÜR VE TURİZM SEMPOZYUMU , (pp. 379-388), (Ekim 2021 ŞİMŞEK, A., Korkmaz, Ö. (2021) "Sinop Yöresel Yemeklerinin Bilinirliğinin Test Edilmesi: Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğrencileri Örneği", SİNOP KÜLTÜR VE TURİZM SEMPOZYUMU , (pp. 379-388), (Ekim 2021
2021 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
SİNOP KÜLTÜR VE TURİZM SEMPOZYUMU

Tüketicilerin Coğrafi İşaretli Ürünlere Yönelik Algısı ve Daha Fazla Ödeme İsteği: Sivas Örneği

ŞİMŞEK, A. (2021) "Tüketicilerin Coğrafi İşaretli Ürünlere Yönelik Algısı ve Daha Fazla Ödeme İsteği: Sivas Örneği", 5. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (pp. 83), Van, Türkiye, (Eylül 2021 ŞİMŞEK, A. (2021) "Tüketicilerin Coğrafi İşaretli Ürünlere Yönelik Algısı ve Daha Fazla Ödeme İsteği: Sivas Örneği", 5. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (pp. 83), Van, Türkiye, (Eylül 2021
2021 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
5. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi

Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin Üretim Sürecinin İncelenmesi: Ağın Leblebisi

ŞİMŞEK, A., Özer, Z. (2021) "Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin Üretim Sürecinin İncelenmesi: Ağın Leblebisi", 5. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (pp. 84-85), Van, Türkiye, (Eylül 2021 ŞİMŞEK, A., Özer, Z. (2021) "Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin Üretim Sürecinin İncelenmesi: Ağın Leblebisi", 5. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , (pp. 84-85), Van, Türkiye, (Eylül 2021
2021 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
5. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi