img

Öğr. Gör. Elif ASLAN

  • Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü
  • Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
  • Aşçılık Programı

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
29
Atıf
12
h-index
2
Proje
1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2019, 2023
Yüksek Lisans, Türkiye, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mıutfak Sanatları (Yl) (Tezli), 2016, 2018
Lisans, Türkiye, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2012, 2016
Araştırma Alanları
Turizm Pazarlaması, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2019, 2023
Yüksek Lisans, Türkiye, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mıutfak Sanatları (Yl) (Tezli), 2016, 2018
Lisans, Türkiye, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2012, 2016
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 75, 2019
Kayıt Yok
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm Pazarlaması
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2024-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2019-2024, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye
2019-, Bölüm Başkanı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Kayıt Yok
2023-2024, Sağlıklı Yaşam, Ön Lisans
2023-2024, Mutfak Organizasyonu, Ön Lisans
2023-2024, Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu, Ön Lisans
2023-2024, Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Yöntemleri I, Ön Lisans
2023-2024, Mutfak Kazaları ve Temel İlk Yardım, Ön Lisans
2022-2023, SAĞLIKLI YAŞAM, Ön Lisans
2022-2023, MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ, Ön Lisans
2022-2023, YİYECEK HAZIRLAMA VE PİŞİRME YÖNTEMLERİ II, Ön Lisans
2022-2023, Yiyecek Hazırlama Ve Pişirme Yöntemleri, Ön Lisans
2022-2023, Mutfak Kazaları ve İlk Yardım, Ön Lisans
2022-2023, Gıda Güvenliği, Hijyen ve Sanitasyonu, Ön Lisans
2021-2022, Mutfakta Kalite Yönetimi, Ön Lisans
2021-2022, Dünya Mutfak Kültürü ve Uygulamaları II, Ön Lisans
2021-2022, Yönetim ve Organizasyon, Ön Lisans
2021-2022, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama, Ön Lisans
2021-2022, Gıda Teknolojisi, Ön Lisans
2021-2022, SAĞLIKLI YAŞAM, Ön Lisans
2021-2022, Dünya Mutfak Kültürü ve Uygulamaları I, Ön Lisans
2021-2022, Girişimcilik, Ön Lisans
2021-2022, Ofis Programları, Ön Lisans
2021-2022, Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş, Ön Lisans
2021-2022, Mutfak Kazaları ve İlk Yardım, Ön Lisans
2020-2021, Mutfakta Kalite Yönetimi, Ön Lisans
2020-2021, Yönetim ve Organizasyon, Ön Lisans
2020-2021, Gıda Teknolojisi, Ön Lisans
2020-2021, Dünya Mutfak Kültürü ve Uygulamaları II, Ön Lisans
2020-2021, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama, Ön Lisans
2020-2021, GİRİŞİMCİLİK, Ön Lisans
2020-2021, DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI I, Ön Lisans
2020-2021, OFİS PROGRAMLARI, Ön Lisans
2020-2021, MUTFAK KAZALARI VE TEMEL İLK YARDIM, Ön Lisans
2020-2021, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARINA GİRİŞ, Ön Lisans
2019-2020, GİRİŞİMCİLİK, Ön Lisans
2019-2020, DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI I, Ön Lisans
2019-2020, MUTFAK KAZALARI VE TEMEL İLK YARDIM, Ön Lisans
2019-2020, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARINA GİRİŞ, Ön Lisans
2019-2020, GİRİŞİMCİLİK-II, Ön Lisans
2019-2020, YÖNETİM VE ORGANİZASYON, Ön Lisans
2019-2020, GIDA TEKNOLOJİSİ, Ön Lisans
2019-2020, DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI II, Ön Lisans
2019-2020, YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE PAZARLAMA, Ön Lisans
Kayıt Yok
Gastronomi Festivallerinin Başarısını Etkileyen Faktörler: Ege Bölgesi Örneği (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2018-2019
Kayıt Yok
Aslan, E. (2023) "Siyez Ürünü Çeşitliliği ve Çevrim İçi Pazarlanması: Kastamonu Örneği", JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 11 (1) pp. 193-209 [TR Dizin] Link DOI    
Aslan, E., Bozok, D. (2023) "YÖRESEL YİYECEK-İÇECEKLERİN ÇEVRİM İÇİ PAZARLANMASI: TRENDYOL, HEPSİBURADA VE N11 ÖRNEĞİ (ONLINE MARKETING OF LOCAL FOODS AND DRINKS: THE CASE OF TRENDYOL, HEPSİBURADA AND N11)", Journal of Gastronomy Hospitality and Travel - JOGHAT, 6 (2) pp. 767-779 [TR Dizin] DOI   
Aslan, E., Akoğlu, A., Şengül, S. (2021) "Gastronomi Festivali Tercihinde Ziyaretçilerin Memnuniyet ve Bağlılık Düzeylerini Etkileyen Faktörler: Ege Bölgesi Örneği", Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 19 (1) pp. 77-94 [TR Dizin] Link DOI   
Demirbilek, E., Şengül, S., Akoğlu, A. (2018) "Otel Yöneticilerinin Gastronomi Turizmi Algılarının Değerlendirilmesi (Evaluation of Gastronomy Tourism Perspectives of Hotel Managers)", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, (0) [TR Dizin]  
Aslan, E., Sevim, B. (2023) "TRENDYOL'DA EN ÇOK DEĞERLENDİRİLEN GIDA ÜRÜNÜNÜN TÜKETİCİ YORUMLARI İNCELEMESİ", 7 th International Gastronomy Tourism Studies Congress (IGTSC23) , Kastamonu, Türkiye, (Eylül 2023
Aslan, E. (2022) "Türk Mutfak Kültüründe Ürün Çeşitlendirmesinin Rolü: Siyez Buğdayı Örneği", 4. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi , Muğla, Türkiye, (Aralık 2022
Aslan, E., Bozok, D. (2022) "ÇEVRİM İÇİ YÖRESEL YİYECEK-İÇECEK PAZARLAMASI: KASTAMONU ÖRNEĞİ", 6. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK) , Afyonkarahisar, Türkiye, (Kasım 2022
Aslan, E., Bozok, D. (2021) "ŞEFLERİN YER ALDIĞI TELEVİZYON REKLAMLARININ İNCELENMESİ: TÜRKİYE ÖRNEĞİ", 21.ULUSAL – 5. ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİ “İÇ TURİZM” , (pp. 63-73), Balıkesir, Türkiye, (Aralık 2021
Aslan, E., Avcıkurt, C., Bozok, D. (2021) "GASTRONOMİ UZMANLARININ DÜNYA’DA ÜN YAPMIŞ MUTFAKLARI DEĞERLENDİRMESİ", V. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK) , (pp. 685-695), Sakarya, Türkiye, (Aralık 2021
Öztürk, S.B., Demirbilek, E., Şengül, S. (2019) "Gazetelerdeki Gastronomi Köşe Yazılarının İncelenmesi: Türkiye Örneği", 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK) , (pp. 241-253), Nevşehir, Türkiye, (Aralık 2019
Demirbilek, E., Girgin, G.K. (2019) "TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNDE BESLENME ALIŞKANLIĞI VE SOFRA ADABINDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİMLERİN BELİRLENMESİ", IV. Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi , (pp. 175-184), Nevşehir, Türkiye, (Aralık 2019
Demirbilek, E., Şengül, S. (2019) "Helal Gıdaların Fast Food Restoranlarda Kullanım Durumlarının İncelenmesi: Türkiye", 2nd International Halal Tourism Congress , (pp. 418-425), Antalya, Türkiye, (Nisan 2019
Demirbilek, E., Şengül, S., Akoğlu, A. (2018) "Turizm Ürünü Olarak Gastronomi Festivalleri (Marmara Bölgesi Örneği)", ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ , (Eylül 2018
Akoğlu, A., Demirbilek, E. (2018) "Mutfak Çalışanlarının Organik Gıdaya Bakış Açısı ve Kullanım Durumu", International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy (FONGAR) , (Kasım 2018
Kayıt Yok
Aslan, E., Sevim, B. (2024) "TRENDYOL'DA EN ÇOK DEĞERLENDİRİLEN GIDA ÜRÜNÜNÜN TÜKETİCİ YORUMLARI İNCELEMESİ", Kitap: SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, Ankara/Türkiye : DETAY  
Aslan, E. (2023) "Sanal Marketlerde Satılan Yiyecek ve İçeceklerin Pazarlanması Üzerine Araştırma: Kastamonu Örneği", Kitap: SOSYAL, İNSAN VE İDARİ BİLİMLERDE ÖNCÜ VE ÇAĞDAŞ ÇALIŞMALAR, İzmir/Türkiye : Duvar Yayınları  
Aslan, E. (2023) "Kefir Çeşitlerinin İçerik Analizi: Piyasada Bulunan Ürünlerin İncelenmesi ve Değerlendirilmesi", Kitap: Sosyal Bilimlerde Akademik Analiz ve Yorumlar, Gaziantep/Türkiye : Özgür Yayınları  
Aslan, E. (2023) "Türk Mutfağının Lezzetli Mirası: Turşunun Kültürel, Beslenme ve Pazarlama Yönleri", Kitap: SOSYAL, İNSAN VE İDARİ BİLİMLERDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR 1, İzmir/Türkiye : Duvar Yayınları  
Aslan, E. (2022) "MEKSİKA MUTFAĞI", Kitap: TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ, Ankara : DETAY YAYINEVİ  
Aslan, E. (2022) "MOLEKÜLER MUTFAK", Kitap: TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ, : DETAY YAYINEVİ  
Aslan, E. (2022) "ARNAVUTLUK MUTFAĞI", Kitap: TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ, Türkiye : DETAY YAYINEVİ  
Aslan, E. (2022) "FÜZYON MUTFAK", Kitap: TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ, : DETAY YAYINEVİ  
Aslan, E. (2022) "DEGÜSTATÖR", Kitap: TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ, : DETAY YAYINEVİ  
Aslan, E. (2020) "Alüminyum Folyo", Kitap: GASTRONOMİ SÖZLÜĞÜ A dan Z ye, Türkiye : Detay Yayıncılık  
Aslan, E. (2020) "Basınçlı Tencerede Pişirme Usulü (Düdüklü Tencere)", Kitap: GASTRONOMİ SÖZLÜĞÜ A dan Z ye, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Şengül, S., Taşkın, E., Demirbilek, E. (2020) "Pirinç Çeşitleri ve Pilav Pişirme Metodları", Kitap: Mutfak Sanatı Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Aslan, E. (2020) "Yağlı Kâğıt", Kitap: GASTRONOMİ SÖZLÜĞÜ A dan Z ye, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Aslan, E. (2020) "Kup (Fr. coupe)", Kitap: GASTRONOMİ SÖZLÜĞÜ A dan Z ye, Türkiye : Detay Yayıncılık  
Bozok, D., Aslan, E. (2020) "Somut Olmayan Kültürel Miras Tanıtım Günleri’nin SunulanGastronomik Ürünler Açısından Değerlendirilmesi", Kitap: Gastronomi Turizminde Güncel Araştırmalar, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: TR Dizin, F: Uluslararası Kitap, G: Ulusal Kitap, H: Diğer Makale, I: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I
1
Gastronomi Festivali Tercihinde Ziyaretçilerin Memnuniyet ve Bağlılık Düzeylerini Etkileyen Faktörler: Ege Bölgesi Örneği
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
0 0 0 0 1 2 2 0 5
2
TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNDE BESLENME ALIŞKANLIĞI VE SOFRA ADABINDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİMLERİN BELİRLENMESİ
0 0 0 0 1 1 0 0 2
3
YÖRESEL YİYECEK-İÇECEKLERİN ÇEVRİM İÇİ PAZARLANMASI: TRENDYOL, HEPSİBURADA VE N11 ÖRNEĞİ (ONLINE MARKETING OF LOCAL FOODS AND DRINKS: THE CASE OF TRENDYOL, HEPSİBURADA AND N11)
Journal of Gastronomy Hospitality and Travel - JOGHAT
0 0 0 0 1 0 0 0 1
4
GASTRONOMİ UZMANLARININ DÜNYA’DA ÜN YAPMIŞ MUTFAKLARI DEĞERLENDİRMESİ
0 0 0 0 0 1 0 0 1
5
Mutfak Sanatı Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar
0 0 0 0 0 1 0 0 1
6
Gazetelerdeki Gastronomi Köşe Yazılarının İncelenmesi: Türkiye Örneği
0 0 0 0 0 1 0 0 1
7
Otel Yöneticilerinin Gastronomi Turizmi Algılarının Değerlendirilmesi (Evaluation of Gastronomy Tourism Perspectives of Hotel Managers)
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
0 0 0 0 1 0 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Serkan Şengül
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
2018 - 2021 6
Düriye Bozok
Balıkesir Üniversitesi
2020 - 2023 5
Aylin Akoğlu
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi
2018 - 2021 4
-
2023 - 2024 2
Erol Taşkın
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
2020 1
Cevdet Avcıkurt
-
2021 1
Sinem Bilgin Öztürk
İstanbul Aydın Üniversitesi
2019 1
Göksel Kemal Girgin
Balıkesir Üniversitesi
2019 1
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri