img

Doç. Dr. Temel Kan BAKIR

  • Fen Fakültesi Dekanlığı
  • Kimya Bölümü
  • Kimya Anabilim Dalı

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
68
Atıf
214
h-index
11
Proje
5
WoS
Yayın
14
Atıf
147
h-index
8
Scopus
Yayın
25
Atıf
300
h-index
13
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Fizikokimya (Dr), 2008, 2012
Yüksek Lisans, Türkiye, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Fizikokimya (Yl) (Tezli), 2000, 2002
Lisans, Türkiye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Amasya Eğitim Fakültesi, Kimya Öğretmenliği Pr., 1996, 2000
Araştırma Alanları
Fiziksel Kimya, Kimyasal Kinetik
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Fizikokimya (Dr), 2008, 2012
Yüksek Lisans, Türkiye, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Fizikokimya (Yl) (Tezli), 2000, 2002
Lisans, Türkiye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Amasya Eğitim Fakültesi, Kimya Öğretmenliği Pr., 1996, 2000
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 67, 2017
İngilizce, ÜDS, 60, 2009
Değerlendirme, Hakemlik 2022- Sustainable Food Systems, Sustainable Food Systems, 30-05-2022, 30-05-2022
Değerlendirme, Hakemlik 2022 - Progress in Reaction Kinetics and Mechanism, Progress in Reaction Kinetics and Mechanism, 18-04-2022, 18-04-2022
Değerlendirme, Hakemlik 2022 - Journal of Polytechnic, Journal of Polytechnic, 24-03-2022, 24-03-2022
Değerlendirme, Hakemlik 2022 - Inspiring Technologies and Innovations, Inspiring Technologies and Innovations, 24-05-2022, 24-05-2022
Değerlendirme, Hakemlik- Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi’xxne hakemlik, Kastamonu, Türkiye, 21-05-2019, 21-05-2019
Sertifika, Tubitak 4004 Eğitmen Sertifikası, Kastamonu, Kastamonu, 02-05-2018, 02-11-2018
Değerlendirme, Hakemlik-Food Chemistry dergisine hakemlik hizmeti, Kastamonu, Türkiye, 20-04-2018, 20-04-2018
Değerlendirme, Hakemlik-Journal of Food and Health Science, Kastamonu, Turkiye, 26-05-2017, 26-05-2017
Değerlendirme, Hakemlik- SAĞLIK AKADEMİSİ KASTAMONU, Kastamonu, Türkiye, 23-03-2017, 23-03-2017
Kurs, Lisansüstü Elektrokimya Yaz Okulu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale, 19-06-2012, 22-06-2012
Sertifika, Ant Teknik Cihaz Sertifikası, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul, 04-12-2009, 04-12-2009
[UAK] Fen Bilimleri ve Matematik Kimya Fiziksel Kimya
[UAK] Fen Bilimleri ve Matematik Kimya Kimyasal Kinetik
2022-, Doçent, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Fen Fakültesi, Kimya Bölümü, Türkiye
2015-, Doçent, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü, Türkiye
Kayıt Yok
Aslı Dırman, Yüksek Lisans, Türkiye'de pandemi döneminde kullanılan bazı el dezenfektanlarının kimyasal içeriklerinin ve fizikok, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Ana Bilim Dalı, 2024, (Asıl Danışman)
Mohammed Alı Abraheem Ashweeqı, Yüksek Lisans, Bazı α -lipoik asit türevi 1,3,4-tiyadiazol bileşiklerinin sentezi, karakterizasyonu ve antioksidan , Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Ana Bilim Dalı, 2021, (Asıl Danışman)
Hüseyın Kastratı, Yüksek Lisans, Bazi dermatolojik cilt bakim ürünlerinin lipid oksidasyon ortamında kinetik incelenmesi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman)
Jamal Bashır Masaud Lawag, Yüksek Lisans, İsatin ve tiyokarbohidrazon içeren Shiff bazlarının sentezi, karakterizasyonu ve antioksidan aktivit, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Ana Bilim Dalı, 2019, (Asıl Danışman)
Reyhan Arabacıoğlu, Yüksek Lisans, Bazı endüstriyel ve mutfak yağlarının peroksidasyon kinetiğinin incelenmesi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Ana Bilim Dalı, 2019, (Asıl Danışman)
2019-2020, Fizikokimya, Lisans
2019-2020, Endüstriyel Elektrokimya, Yüksek Lisans
2019-2020, Kimyasal Sensörler ve Analitik Uygulamalar, Yüksek Lisans
2019-2020, Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi (Güz), Yüksek Lisans
2018-2019, Endüstriyel Elektrokimya, Yüksek Lisans
2018-2019, Reaksiyon Kinetiği (Güz), Yüksek Lisans
2018-2019, Genel Kimya I, Lisans
2018-2019, Reaksiyon Kinetiği (Bahar), Yüksek Lisans
2018-2019, Elektroanalitik Kimya, Yüksek Lisans
2018-2019, Genel Kimya II, Lisans
2018-2019, Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi (Güz), Yüksek Lisans
2018-2019, Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi (Bahar), Yüksek Lisans
2017-2018, Reaksiyon Kinetiği, Yüksek Lisans
2017-2018, Elektroanalitik Kimya, Yüksek Lisans
2017-2018, Kimyasal Sensörler ve Analitik Uygulamalar, Yüksek Lisans
2017-2018, Endüstriyel Elektrokimya, Yüksek Lisans
2017-2018, Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi (Güz), Yüksek Lisans
2017-2018, Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi (Bahar), Yüksek Lisans
2016-2017, Kimya I (Fen Edebiyat Fakültesi-Fizik), Lisans
2016-2017, Elektroanalitik Kimya, Yüksek Lisans
2016-2017, Reaksiyon Kinetiği, Yüksek Lisans
2016-2017, Türklük Bilimi Araştırmalarında Bilgisayar Kullanımı-II, Lisans
2016-2017, Türklük Bilimi Araştırmalarında Bilgisayar Kullanımı-II (İÖ), Lisans
2015-2016, Kimya I (Fen Edebiyat Fakültesi-Fizik), Lisans
2015-2016, Kimya II (Fen Edebiyat Fakültesi-Fizik), Lisans
2015-2016, İleri Elektrokimya, Yüksek Lisans
Kayıt Yok
BAZI YENİ İSATİN TÜREVLERİNİN ANTİOKSİDAN AKTİVİTE TAYİNLERİNİN DENEYSEL YÖNTEMLERLE İNCELENMESİ (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2019-2021
Kastamonu’da Tüketilen Musluk Sularının ve Ambalajlı Suların Radyometrik ve Element Analizleri (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2018-2019
BAZI ENDÜSTRİYEL VE MUTFAK YAĞLARININ PEROKSİDASYON SÜRECİ VE ANTİOKSİDAN DİRENCİNİN EĞRİ ALTI ALAN METODU İLE İNCELENMESİ (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2017-2018
5-METOKSİİSATİN-3-[N-(4-KLOROFENİL)] TİYOSEMİKARBAZON VE 5-METOKSİİSATİN-3-[N-FENİL] TİYOSEMİKARBAZON LİGANTLARININ ANTİOKSİDAN VE PROOKSİDAN AKTİVİTE VE KAPASİTE TAYİNLERİNİN DENEYSEL VE TEORİK YÖNTEMLERLE İNCELENMESİ (Proje No: KÜ-BAP01/2016-2) (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2016-2017
“Askorbik Asidin Antioksidan ve Prooksidan Özelliklerinin ve Diğer Antioksidanlarla Etkileşimlerinin Araştırılması” (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2009-2011
Kayıt Yok
BAKIR, T.K., ASHWEEQI, M.A.A., MUĞLU, H. (2024) "Novel 1,3,4-thiadiazol derivatives including α-lipoic acid: Synthesis, characterization, and antioxidant properties", Journal of Molecular Structure, 1307 (0) [SCI Expanded] DOI   
Bakır, T.K., Kastrati, H. (2024) "Investigation of the effect of antioxidant-added skin care creams on UV-B-induced oxidation in skin simulation environment by spectroscopic and chromatographic analyses", Accreditation and Quality Assurance, 29 (0) pp. 129-139 [SCI Expanded] DOI   
Jamasali, Y., Turhan, Ş., Bakır, T.K., Altuner, E.M., Duran, C., Hançerlioğulları, A., Kurnaz, A. (2023) "Evaluation of radiological health risk due to ingestion and inhalation of radon in commercial packaged fruit juices consumed in Turkey", International Journal of Environmental Health Research, (0) pp. 1-11 [SCI Expanded] DOI   
Yılmaz, G., Destanoğlu, O., Şimşek, M.G., Bakır, T.K., Turhan, Ş. (2023) "Assessment of concentrations of anions in bottled natural mineral waters from the Turkish market in accordance with national and international standards", International Journal of Environmental Analytical Chemistry, 103 (8) pp. 1855-1865 [SCI Expanded] DOI    
Çavuş, M.S., Yakan, H., Özorak, C., Muğlu, H., Bakır, T.K. (2022) "New N,N'-bis(thioamido)thiocarbohydrazones and carbohydrazones: synthesis, structure characterization, antioxidant activity, corrosion inhibitors and DFT studies", Research on Chemical Intermediates, 48 (4) pp. 1593-1613 [SCI Expanded] DOI     
Bakır, T.K., Kastrati, H. (2022) "Physicochemical Investigation of Some Oil Emulsions Oxidized by UV-B Radiation", Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP), 10 (12) pp. 2628-2634 [TR Dizin] DOI    
Bulam, S., Karadeniz, M., Bakır, T.K., Ünal, S. (2022) "Assessment of total phenolic, total flavonoid, metal contents and antioxidant activities of Trametes versicolor and Laetiporus sulphureus", Acta Sci. Pol. Hortorum Cultus, 21 (5) pp. 39-47 [SCI Expanded] DOI    
Muğlu, H., Çavuş, M.S., Bakır, T.K., Yakan, H. (2022) "Synthesis of new bis(thiosemicarbazone) derivatives and DFT analysis of antioxidant characteristics in relation to HAT and SET reactions", Journal of the Indian Chemical Society, 99 (12) [SCI Expanded] DOI     
Muğlu, H., Yakan, H., Misbah, A.G.A., Çavuş, M.S., Bakır, T.K. (2021) "Synthesis, structure characterization and quantum chemical study on relationship between structure and antioxidant properties of novel Schiff bases bearing (thio)/carbohydrazones", RESEARCH ON CHEMICAL INTERMEDIATES, 47 (12) pp. 4985-5005 [SCI Expanded] DOI     
Kurnaz, A., Turhan, Ş., Alzaridi, F.M.N.S., Bakır, T.K. (2021) "Radiological and physicochemical properties of drinking waters consumed in the Western Black Sea Region of Turkey", JOURNAL OF RADIOANALYTICAL AND NUCLEAR CHEMISTRY, 328 (0) pp. 805-814 [SCI Expanded] DOI    
A.M.A., S., Turhan, Ş., Kurnaz, A., Bakır, T.K., Hançerlioğulları, A. (2020) "Radon concentration of different brands of bottled natural mineral water commercially sold in Turkey and radiological risk assessment", Informa UK Limited, 102 (19) pp. 7469-7481 [SCI Expanded] DOI    
Bakır, T.K., Lawag, J.B. (2020) "Preparation, characterization, antioxidant properties of novel Schiff bases including 5-chloroisatin-thiocarbohydrazone", Research on Chemical Intermediates, 46 (5) pp. 2541-2557 [SCI Expanded] Link     
Çavuş, M.S., Yakan, H., Muğlu, H., Bakır, T.K. (2020) "Novel carbohydrazones including 5-substituted isatin: Synthesis, characterization, and quantum-chemical studies on the relationship between electronic and antioxidant properties", Journal of Physics and Chemistry of Solids, 140 (0) p. 109362 [SCI Expanded] Link   
Yakan, H., Çavuş, M.S., Güzel, E., Arslan, B., Bakır, T.K., Muğlu, H. (2020) "Phthalocyanines including 2-mercaptobenzimidazole analogs: Synthesis, spectroscopic characteristics, quantum-chemical studies on the relationship between electronic and antioxidant properties", Journal of Molecular Structure, 1202 (0) p. 127259 [SCI] Link DOI     
Yakan, H., Bakır, T.K., Çavuş, M.S., Muğlu, H. (2020) "New β-isatin aldehyde-N,N′-thiocarbohydrazones: preparation, spectroscopic studies and DFT approach to antioxidant characteristics", Research on Chemical Intermediates, 46 (12) pp. 5417-5440 [SCI Expanded] Link     
Muğlu, H., Yakan, H., Bakır, T.K. (2020) "Synthesis, spectroscopic studies, and antioxidant activities of novel thio/carbohydrazones and bis-isatin derivatives from terephthalaldehyde", TURKISH JOURNAL OF CHEMISTRY, 44 (1) pp. 237-248 [SCI Expanded] Link       
Kandemirli, F., İçli, N., Bakır, T.K., Nazlı, B. (2020) "The investigation of the effect of freezing pretreatment on properties of black garlic produced from Kastamonu garlic", Food and Health, (0) pp. 1-8 [TR Dizin] Link DOI    
Karadeniz, M., Ünal, S., Bakır, T.K., Sancı, R.S. (2019) "Examination of Vitamin D2 Change of Agaricus Bisporus And Pleurotus Ostreatus Under the (UV) B Radiation", International Journal of Research Science Management, 6 (1) pp. 13-17 Link DOI  
Muğlu, H., Çavuş, M.S., Bakır, T.K., Yakan, H. (2019) "Synthesis, characterization, quantum chemical calculations and antioxidant activity of new bis-isatin carbohydrazone and thiocarbohydrazone derivatives", Journal of Molecular Structure, 1196 (0) pp. 819-827 [SCI] Link DOI   
Karadeniz, M., Bakır, T.K., Ünal, S. (2019) "Investigation of changes in antioxidant activity of some Pleurotus species by using composts including different metal salts", Journal of the Indian Chemical Society, 96 (9) pp. 1217-1220 [SCI Expanded]   
Bakır, T.K. (2019) "The influence of chemical composition on peroxidation kinetics of palm and nut oils", Journal of the Indian Chemical Society, 96 (9) pp. 1239-1244 [SCI Expanded]   
Bakır, T.K., Boufars, M., Karadeniz, M., Ünal, S. (2018) "Amino Acid Composition and Antioxidant Properties of Five Edible Mushroom Species From Kastamonu, Turkey", African Journal of Traditional, Complementary and Alternative medicines, 15 (2) pp. 80-87 Link DOI  
Bakır, T.K. (2018) "Investigation of Oxidation Rate Relationship Between Fatty Acid Contents of St. John’s Wort (Hypericum perforatum) Oil and Nettle (Urtica dioica) Seed Oil", Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 6 (11) pp. 1647-1652 [TR Dizin] Link DOI   
Bakır, T.K. (2018) "Apparent Dissociation Constant of Cellulose Gum Acid", Asian Journal of Chemistry, 30 (5) pp. 1019-1022 DOI   
Bakır, T.K., Sayıner, H.S., Kandemirli, F. (2018) "Experimental and theoretical investigationof antioxidant activity and capacity ofthiosemicarbazones based on isatin derivatives", Phosphorus, Sulfur, and Silicon and the Related Elements, 193 (8) pp. 493-499 [SCI] DOI     
Bakır, T.K., Karadeniz, M., Ünal, S. (2018) "Investigation of Antioxidant Activities of Pleurotus OstreatusStored at Different Temperatures", Food Science and Nutrition, 6 (4) pp. 1040-1044 [SCI Expanded] Link DOI   
Sayiner, H.S., Bakır, T.K., Kandemirli, F. (2018) "Voltammetric and theoretical study of the interaction of ceftriaxone with phenylalanine", Bulgarian Chemical Communications, 50 (3) pp. 398-404   
Bakır, T.K., Arabacıoğlu, R., Kandemirli, F., Şener, İ. (2018) "Investigation of peroxidation kinetics in oil-in-water emulsions induced by Cu(II)", Bilge International Journal of Science and Technology Research, 2 (0) pp. 40-44 Link DOI   
Bakır, T.K., Ünal, S., Karadeniz, M., Bakır, A.S. (2017) "A Comparative Study On Antioxidant Properties and Metal Contents of Some Edible Mushroom Samples From Kastamonu, Turkey", Journal of Food and Health Science, 3 (4) pp. 132-140 [TR Dizin] Link DOI   
Bakır, T.K., Sönmezoğlu, İ., Kandemirli, F., Apak, M.R. (2017) "Application of A New Area Under Curve Method For Antioxidant Capacity Assays of Some Thiosemicarbazone Compounds", International Journal of Current Research, 9 (9) pp. 58110-58113  
Bakır, T.K., Sönmezoğlu, İ., Apak, M.R. (2017) "Quantification of Antioxidant Ability Against Lipid Peroxidation with an ‘Area Under Curve’ Approach", Journal of the American Oil Chemists’xx Society, 94 (1) pp. 77-88 [SCI] Link DOI   
Bakır, T.K., Sönmezoğlu, İ., Apak, M.R. (2015) "Antioxidant Prooxidant effects of Garlic on linoleic acid peroxidation induced by copper II", Journal of the Turkish Chemical Society,Section A:Chemistry, 2 (2) pp. 36-38  
Bakır, T.K., Sönmezoğlu, İ., İmer, F., Apak, M.R. (2013) "Polar paradox revisited: analogous pairs of hydrophilic and lipophilic antioxidants in linoleic acid emulsion containing Cu(II)", Journal of the Science of Food and Agriculture, 93 (10) pp. 2478-2485 [SCI] Link DOI    
Bakır, T.K., Yıldoğan, B.B., Sönmezoğlu, İ., İmer, F., Apak, M.R. (2013) "Antioxidant and prooxidant effects of α-tocopherol in a linoleic acid-copper(II)-ascorbate system", European Journal of Lipid Science and Technology, 115 (3) pp. 372-376 [SCI] Link DOI   
Bakır, T.K., Sönmezoğlu, İ., İmer, F., Apak, M.R. (2013) "Antioxidant/prooxidant effects of a-tocopherol, quercetin and isorhamnetin on linoleic acid peroxidation induced by Cu(II) and H2O2", International Journal of Food Sciences and Nutrition, 65 (2) pp. 226-234 [SCI Expanded] Link DOI    
Beker, B.Y., Bakır, T.K., Sönmezoğlu, İ., İmer, F., Apak, M.R. (2011) "Antioxidant protective effect of flavonoids on linoleic acid peroxidation induced by copper(II)/ascorbic acid system", Chemistry and Physics of Lipids, 164 (8) pp. 732-739 [SCI] Link DOI    
Dırman, A., Bakır, T.K. (2023) "INVESTIGATION OF UV-B INDUCED OXIDATION KINETICS IN SKIN SIMULATION ENVİRONMENT OF SOME HAND DISINFECTANTS SOLD IN THE TURKISH MARKET", First International Congress on Hygiene Research in Hospitality Industry , Kocaeli, Türkiye, (Eylül 2023
Bakır, T.K., Muğlu, H. (2022) "SYNTHESIS, SPECTROSCOPIC STUDIES AND ANTIOXIDANT ACTIVITIES OF NOVEL 1,3,4- THIADIAZOL-2-AMINE DERIVATIVES", International Korkut Ata Scientific Researches Conference , (pp. 524-532), Osmaniye, Türkiye, (Temmuz 2022
Muğlu, H., Yakan, H., Bakır, T.K. (2019) "Synthesis, characterization, and antioxidant activities of novel bis-isatins carbohydrazones including schiffbases", 2nd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2019) , (pp. 35), Ankara, Türkiye, (Haziran 2019
Bakır, T.K., Kastrati, H. (2019) "Investigation of UV-B induced oxidation kinetics and fatty acid content of canola and soybean oil emulsions", 2nd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2019) , (pp. 316), Ankara, Türkiye, (Haziran 2019
Bakır, T.K. (2019) "The Influence of Chemical Composition on Peroxidation Kinetics of Palm and Nut Oils", 5th International Conference on New Trends in Chemistry (ICNTC) , (Nisan 2019
Karadeniz, M., Bakır, T.K., Ünal, S. (2019) "Investigation of Changes in Antioxidant Activity of Some Pleurotus Species By Using Composts İncluding Different Metal Salts", 5th International Conference on New Trends in Chemistry (ICNTC) , (Nisan 2019
Bakar, F., Karadeniz, M., Bakır, T.K., Ünal, S. (2018) "Investigation of Antioxidant Activities of Pleurotus ostreatus Grown in Different Compost", International Conference on Environment and Forest Conservation (ICEFC) , (Kasım 2018
Bakır, T.K., Karadeniz, M., Ünal, S. (2018) "An investigation on Antioxidant Activitity of Trametes versicolor and Laetiporussulphureus", 4th International Türk-Pak Conference on Chemical Sciences (ITPCCS) , (Ekim 2018
Karadeniz, M., Boufars, M., Bakır, T.K., Ünal, S. (2018) "Chemical Composition and Metal Contents of Five EdibleMushroom Species from Kastamonu, Turkey", International Conference on Science and Technology (ICONST) , (Eylül 2018
Sancı, R.S., Bakır, T.K., Karadeniz, M., Ünal, S. (2018) "Examination of Vitamin D2 Change of Agaricus bisporus and Pleurotus ostreatus Under The (UV) B Radiation", International Congress on Engineering and Life Science (ICELIS) , (Nisan 2018
Bakır, T.K. (2018) "Investigation of Antioxidant Resistance in Walnut Oil Emulsions by ’xx’xxArea Under Curve’xx’xx Method", International Conference on Science and Technology (ICONST 2018) , (Eylül 2018
Bakır, T.K., Arabacıoğlu, R., Kandemirli, F., Şener, İ. (2018) "Investigation of peroxidation kinetics in oil-in-water emulsions,induced by Cu(II)", International Conference on Science and Technology, ICONST 2018 , (Eylül 2018
Bakır, T.K., Savacı, G., Karadeniz, M., Ünal, S. (2017) "Comparison of Antioxidant Activities of Pleurotus ostreatusStored at Different Temperatures", International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF) , (Mayıs 2017
Kandemirli, F., Sayiner, H.S., Bakır, T.K. (2017) "Theoretical Reaction Mechanism Study of 5-Methoxyisatin-3-(NPhenyl)Thiosemicarbazone Derivatives and 2,2-Diphenyl-1-Picrylhydrazyl Radical", Sixth Bozok Science Workshop: Studies from Nuclei to Nanomaterials with Applications , Türkiye, (Ekim 2017
Hançerlioğulları, A., Madee, Y.A., Turhan, Ş., Kurnaz, A., Bakır, T.K., Çetiner, M.A., Aşıkuzun, E., Türkyılmaz, A., Bulut, F. (2017) "Evaluation of the Importance of Sepiolite Mineral and at the Usage Differently Resources", Uluslararası Taşköprü Pompeipolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu , (Nisan 2017
Bakır, T.K., Sönmezoğlu, İ., Kandemirli, F., Apak, M.R. (2017) "Application of a New Area Under Curve Method Based on Iron Thiocyanate Colorimetry in Antioxidant Capacity Assays of Some Thiosemicarbazone Compounds", Second International Conference on Advances in Science (ICAS 2017) , (Eylül 2017
Bakır, T.K., Kandemirli, F. (2017) "Comparative electrochemical study of garlic (Allium sativum) extract samples and ascorbic acid in different buffer solutions", Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu , (Nisan 2017
Bakır, T.K., Ünal, S., Karadeniz, M. (2017) "An Investigation on Antioxidant Activity of Pleurotus ostreatus, Agaricus bisporus and Lactarius delicious by DPPH Assay", Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu , (Nisan 2017
Hançerlioğulları, A., Madee, Y., Turhan, Ş., Kurnaz, A., Bakır, T.K., Çetiner, M.A., Aşıkuzun, E., Türkyılmaz, A., Bulut, F. (2017) "Evaluation of the Importance of Sepiolite Mineral and at the usage Differently Resources", International Taşköprü Pompeiopolis Science Cultural Arts Research Symposium , (Nisan 2017
Bakır, T.K., Sönmezoğlu, İ., Apak, M.R. (2014) "Antioksidan Kapasite Tayininde Linoleik Asit Oksidasyonu ve Demir Tiyosiyanat Kolorimetrisine Dayalı Yeni bir Eğri Altı Alan Metodu", IV.Fiziksel Kimya Kongresi,Pamukkale Üniversitesi,Denizli,Türkiye, (05-08 Haziran 2014). , Denizli, Türkiye, (Haziran 2014
Bakır, T.K., Beker, B.Y., Sönmezoğlu, İ., İmer, F., Apak, M.R. (2014) "Antioxidant Prooxidant Effects of Hydrophilic and Lipophilic Antioxidants on Lipid Peroxidation", Molecular Chemistry 2014 International Symposium ,Yıldız Technical University,İstanbul,Turkey , İstanbul, Türkiye, (Aralık 2014
Bakır, T.K., Sönmezoğlu, İ., Apak, M.R. (2014) "Antioxidant assays against lipid peroxidation", Workshop on determining antioxidants as reactive species scavengers, İstanbul / Türkiye, İstanbul Üniversitesi , İstanbul, Türkiye, (Ekim 2014
Bakır, T.K., Sönmezoğlu, İ., Apak, M.R. (2014) "Antioxidant Prooxidant Effects of Garlic on Linoleic acid Peroxidation Induced by Copper II", Chemical Physics Congress XI, İstanbul / Türkiye, Piri Reis Üniversitesi , İstanbul, Türkiye, (Ekim 2014
Bakır, T.K., Sönmezoğlu, İ., Apak, M.R. (2014) "Application of Novel Area Under Curve Method Based on Ferric Thiocyanate Colorimetry and Linoleic Acid-Copper(II) Oxidation for Antioxidant Capacity Measurements", VII. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Kahramanmaraş, Türkiye, (1-5 Eylül 2014). , Kahramanmaraş, Türkiye, (Eylül 2014
Bakır, T.K., Sönmezoğlu, İ., İmer, F., Apak, M.R. (2013) "Bakır II H2O2 Tokoferol ile başlatılan Lipid Peroksidasyonu Üzerine İsorhamnetin in Antioksidan Etkisi", XIII. Ulusal Spektroskopi Kongresi,Burdur, Türkiye, (15-18 Mayıs 2013). , Burdur, Türkiye, (Mayıs 2013
Bakır, T.K., Sönmezoğlu, İ., İmer, F., Apak, M.R. (2012) "Bakır II H2O2 Başlatıcılı Lipid Peroksidasyonu Üzerine Tokoferolün Antioksidan Etkisi", VI. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Hatay, Türkiye , Hatay, Türkiye, (Eylül 2012
Bakır, T.K., Sönmezoğlu, İ., İmer, F., Apak, M.R. (2012) "Antioxidant Effect of Quercetin on the Linoleic Acid Copper II H2O2 System", Chemical Physics Congress X, Ankara, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniv , Ankara, (Ekim 2012
Bakır, T.K., Sönmezoğlu, İ., İmer, F., Apak, M.R. (2012) "Linoleik Asit Bakır II Tokoferol Sisteminde Kuersetinin Antioksidan Etkisi", 26.Uluslararası Katılımlı Ulusal Kimya Kongresi, Muğla , Muğla, Türkiye, (Ekim 2012
Yıldoğan, B., Bakır, T.K., Sönmezoğlu, İ., İmer, F., Apak, M.R. (2010) "Antioxidant protective effect of a tocopherol on the lipid peroxidation induced by copper ascorbic acid system", Chemical Physics Congress IX, 14-16 October 2010 Çeşme , İzmir, Türkiye, (Ekim 2010
Sönmezoğlu, İ., İmer, F., Bakır, T.K. (2003) "A STUDY ON CONDUCTIVITY BEHAVIOUR IN CELLULOSEGUM SOLUTIONS", BPU-5: Fifth General Conference of the Balkan Physical Union , (Ağustos 2003
Sönmezoğlu, İ., İmer, F., Bakır, T.K., Kozcaz, M. (2002) "Influence of Concentration and Cation Size on The Titration Curve of Carboxymethylcellulose", Chemical Physics V., The Fifth International Conference on Chemical Physics , İstanbul, Türkiye, (Kasım 2002
Sönmezoğlu, İ., İmer, F., Kozcaz, M., Bakır, T.K. (2001) "A Potentiometric Study on Gum Arabic", Chemical Physics V.,The Fifth International Conference on Chemical Physics,Yıldız Technical University , (Kasım 2001
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) FOODCHEM, 2018
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Journal of Food and Health Science, 2017
(Ulusal - Bilimsel Dergi) Sağlık Akademisi Kastamonu, 2017
Üye, Kimyagerler Derneği, 2010-
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
; A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: TR Dizin, F: Uluslararası Kitap, G: Ulusal Kitap, H: Diğer Makale, I: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I
1
Antioxidant and prooxidant effects of α-tocopherol in a linoleic acid-copper(II)-ascorbate system
European Journal of Lipid Science and Technology
19 0 0 0 0 0 0 0 19
2
Synthesis, spectroscopic studies, and antioxidant activities of novel thio/carbohydrazones and bis-isatin derivatives from terephthalaldehyde
TURKISH JOURNAL OF CHEMISTRY
18 0 0 0 0 0 0 0 18
3
Antioxidant protective effect of flavonoids on linoleic acid peroxidation induced by copper(II)/ascorbic acid system
Chemistry and Physics of Lipids
17 0 0 0 0 1 0 0 18
4
Synthesis, characterization, quantum chemical calculations and antioxidant activity of new bis-isatin carbohydrazone and thiocarbohydrazone derivatives
Journal of Molecular Structure
17 0 0 0 0 0 0 0 17
5
New β-isatin aldehyde-N,N′-thiocarbohydrazones: preparation, spectroscopic studies and DFT approach to antioxidant characteristics
Research on Chemical Intermediates
17 0 0 0 0 0 0 0 17
6
Investigation of Antioxidant Activities of Pleurotus OstreatusStored at Different Temperatures
Food Science and Nutrition
11 0 0 0 1 2 0 0 14
7
Radon concentration of different brands of bottled natural mineral water commercially sold in Turkey and radiological risk assessment
Informa UK Limited
13 0 0 0 0 0 0 0 13
8
Preparation, characterization, antioxidant properties of novel Schiff bases including 5-chloroisatin-thiocarbohydrazone
Research on Chemical Intermediates
13 0 0 0 0 0 0 0 13
9
Antioxidant/prooxidant effects of a-tocopherol, quercetin and isorhamnetin on linoleic acid peroxidation induced by Cu(II) and H2O2
International Journal of Food Sciences and Nutrition
12 0 0 0 0 0 0 0 12
10
Synthesis, structure characterization and quantum chemical study on relationship between structure and antioxidant properties of novel Schiff bases bearing (thio)/carbohydrazones
RESEARCH ON CHEMICAL INTERMEDIATES
11 0 0 0 0 0 0 0 11
11
Polar paradox revisited: analogous pairs of hydrophilic and lipophilic antioxidants in linoleic acid emulsion containing Cu(II)
Journal of the Science of Food and Agriculture
11 0 0 0 0 0 0 0 11
12
Novel carbohydrazones including 5-substituted isatin: Synthesis, characterization, and quantum-chemical studies on the relationship between electronic and antioxidant properties
Journal of Physics and Chemistry of Solids
10 0 0 0 0 0 0 0 10
13
Experimental and theoretical investigationof antioxidant activity and capacity ofthiosemicarbazones based on isatin derivatives
Phosphorus, Sulfur, and Silicon and the Related Elements
9 0 0 0 0 1 0 0 10
14
Phthalocyanines including 2-mercaptobenzimidazole analogs: Synthesis, spectroscopic characteristics, quantum-chemical studies on the relationship between electronic and antioxidant properties
Journal of Molecular Structure
7 0 0 0 0 0 0 0 7
15
New N,N'-bis(thioamido)thiocarbohydrazones and carbohydrazones: synthesis, structure characterization, antioxidant activity, corrosion inhibitors and DFT studies
Research on Chemical Intermediates
6 0 0 0 0 0 0 0 6
16
Quantification of Antioxidant Ability Against Lipid Peroxidation with an ‘Area Under Curve’ Approach
Journal of the American Oil Chemists’xx Society
3 0 0 0 0 0 0 0 3
17
Assessment of total phenolic, total flavonoid, metal contents and antioxidant activities of Trametes versicolor and Laetiporus sulphureus
Acta Sci. Pol. Hortorum Cultus
2 0 0 0 0 0 0 0 2
18
Synthesis of new bis(thiosemicarbazone) derivatives and DFT analysis of antioxidant characteristics in relation to HAT and SET reactions
Journal of the Indian Chemical Society
2 0 0 0 0 0 0 0 2
19
The investigation of the effect of freezing pretreatment on properties of black garlic produced from Kastamonu garlic
Food and Health
1 0 0 0 1 0 0 0 2
20
Radiological and physicochemical properties of drinking waters consumed in the Western Black Sea Region of Turkey
JOURNAL OF RADIOANALYTICAL AND NUCLEAR CHEMISTRY
2 0 0 0 0 0 0 0 2
21
A Comparative Study On Antioxidant Properties and Metal Contents of Some Edible Mushroom Samples From Kastamonu, Turkey
Journal of Food and Health Science
2 0 0 0 0 0 0 0 2
22
Antioxidant Prooxidant effects of Garlic on linoleic acid peroxidation induced by copper II
Journal of the Turkish Chemical Society,Section A:Chemistry
2 0 0 0 0 0 0 0 2
23
Assessment of concentrations of anions in bottled natural mineral waters from the Turkish market in accordance with national and international standards
International Journal of Environmental Analytical Chemistry
1 0 0 0 0 0 0 0 1
24
Amino Acid Composition and Antioxidant Properties of Five Edible Mushroom Species From Kastamonu, Turkey
African Journal of Traditional, Complementary and Alternative medicines
1 0 0 0 0 0 0 0 1
25
Investigation of Oxidation Rate Relationship Between Fatty Acid Contents of St. John’s Wort (Hypericum perforatum) Oil and Nettle (Urtica dioica) Seed Oil
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
0 0 0 0 1 0 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
İnci Sönmezoğlu
-
2001 - 2017 21
Mustafa Reşat Apak
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
2010 - 2017 18
Kastamonu Üniversitesi
2017 - 2022 13
Kastamonu Üniversitesi
2017 - 2022 13
Filiz İmer
-
2001 - 2014 13
Kastamonu Üniversitesi
2019 - 2022 10
Kastamonu Üniversitesi
2017 - 2020 9
Hasan Yakan
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2019 - 2022 9
Kastamonu Üniversitesi
2019 - 2022 7
Kastamonu Üniversitesi
2017 - 2023 6
Kastamonu Üniversitesi
2017 - 2023 5
Kastamonu Üniversitesi
2017 - 2023 4
Hüseyin Kastrati
Tuna Pharmacy (Turkey)
2019 - 2024 3
Kastamonu Üniversitesi
2018 2
Kastamonu Üniversitesi
2017 2
Kastamonu Üniversitesi
2017 2
Hakan Sezgin Sayiner
Adıyaman Üniversitesi
2017 - 2018 2
Temel Kan Bakır
Kastamonu University (Turkey)
2024 2
Bilge Yıldoğan Beker
-
2011 - 2014 2
Fatih Bulut
-
2017 2
Mansor Boufars
-
2018 2
Mustafa Kozcaz
-
2001 - 2002 2
Reyhan Arabacıoğlu
-
2018 2
Rıfat Sami Sancı
-
2018 - 2019 2
-
2023 1
-
2023 1
Kastamonu Üniversitesi
2017 1
-
2022 1
Kastamonu Üniversitesi
2020 1
Kastamonu Üniversitesi
2020 1
Gülçin Yılmaz
-
2023 1
Mehmet Atıf Çetiner
Kastamonu Üniversitesi
2017 1
Emre Güzel
Sakarya Üniversitesi
2020 1
Sanem Bulam
Giresun Üniversitesi
2022 1
Halit MUĞLU
Kastamonu University (Turkey)
2024 1
Mohammed Ali Abraheem ASHWEEQI
Kastamonu University (Turkey)
2024 1
Ali Salih Bakır
-
2017 1
Amhimmid Ghayth Amhimmid Misbah
-
2021 1
Aslı Dırman
-
2023 1
Barış Arslan
-
2020 1
Beker Bilge Yıldoğan
-
2013 1
Bilge Yıldoğan
-
2010 1
Fatma Bakar
-
2018 1
Fatma M. N. S. Alzaridi
-
2021 1
Hakan Sezgin Sayıner
-
2018 1
Jamal Basir Lawag
-
2020 1
M. G. Şimşek
-
2023 1
Mehmet Atıf Çetiner
-
2017 1
O. Destanoğlu
-
2023 1
Seid A.M.A.
-
2020 1
Yoseff Ali Madee
-
2017 1
Yoseff Madee
-
2017 1
Yusof-Den Jamasali
-
2023 1
2024 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
87.
50391 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
57.
12826 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
29.
3366 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Fen ve Mühendislik 50391
YÖKSİS Temel Alan Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı 12826
YÖKSİS Bilim Alanı Kimya 3366
Anahtar Kelimeler Fiziksel Kimya, Kimyasal Kinetik
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 4 0 107 215 185 315 100 175 105 100
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 663 . - 605 . 457 . 475 . 311 . 571 . 511 . 545 . 87 .
Sıra (Temel Alan İçinde) 546 . - 459 . 319 . 322 . 192 . 382 . 320 . 333 . 57 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 380 . - 288 . 177 . 183 . 104 . 221 . 202 . 194 . 29 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 156 . - 102 . 62 . 56 . 32 . 89 . 68 . 84 . 10 .
Sıra (Anahtar Kelime (2)) 31 . - 18 . 7 . 10 . 4 . 16 . 13 . 19 . 2 .
Toplam Yayın 1 0 9 13 8 7 2 5 3 2
Toplam Makale 1 0 3 7 4 7 2 4 2 2
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Toplam Bildiri 0 0 6 6 4 0 0 1 1 0
Makale (SCI) 0 0 1 2 3 6 2 3 2 2
Makale (Uluslararası) 1 0 1 4 1 1 0 1 0 0
Makale (Ulusal) 0 0 1 1 0 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 5 6 4 0 0 1 1 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri