Yüksek Lisans, Türkiye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2006, 2009 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2009, 2015 |
Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2002, 2006 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2009, 2015 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2006, 2009 |
Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2002, 2006 |
Kayıt Yok |
İngilizce, ÜDS, 67, Bahar, 2007 |
Sertifika, Ürün Belgelendirme, Türk Standartları Enstitüsü, Samsun, 27-08-2012, 29-08-2012 |
Sertifika, Uygulamalı Proje Döngüsü, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Samsun, 08-11-2012, 09-11-2012 |
Sertifika, Yönetim Danışmanlığı, Samsun, 31-10-2009, 02-11-2009 |
Sertifika, Eğitim Katılım Sertifikası, Konya Hekimevi, Konya, 05-12-2005, 06-12-2012 |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Teknolojileri |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Temel İşlemler |
2019-, Doçent, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Bilimleri ve Mühendisliği, Türkiye |
2012-2019, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye |
2010-2012, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Terme Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye |
2021-, Bölüm Başkanı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
2019-2021, Bölüm Başkan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
2016-2019, Bölüm Başkanı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye |
Iannıe P. Marıbao, Yüksek Lisans, Susam protein izolatının asitle jelleşmesi üzerine yüksek basınçlı homojenizasyonun etkisi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
Tuğba Baskıncı, Yüksek Lisans, Susam protein izolatının yapısal ve fonksiyonel özellikleri üzerine yüksek basınçlı homojenizasyon u, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
2022-2023, Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri I, Lisans |
2022-2023, Proses Kontrol, Lisans |
2022-2023, Bitirme Projesi I, Lisans |
2022-2023, İstatistik Analiz, Lisans |
2022-2023, Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi, Lisans |
2022-2023, Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri II, Lisans |
2022-2023, Enstrimental Analiz Teknikleri, Lisans |
2022-2023, Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi, Lisans |
2022-2023, İstatistik Analiz, Lisans |
2022-2023, İşletme Yönetimi, Lisans |
2022-2023, Gıda Endüstrisinde Atıklar ve Değerlendirilmesi, Yüksek Lisans |
2022-2023, Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknikleri, Yüksek Lisans |
2021-2022, Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi, Lisans |
2021-2022, İstatistik Analiz, Lisans |
2021-2022, Endüstriyel Mikrobiyoloji, Lisans |
2021-2022, Bitirme Projesi I, Lisans |
2021-2022, Proses Kontrol, Lisans |
2021-2022, Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri I, Lisans |
2021-2022, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans |
2021-2022, Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri II, Lisans |
2021-2022, Temel Duyusal Analiz Teknikleri, Lisans |
2021-2022, Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi, Lisans |
2021-2022, Bitirme Projesi II, Lisans |
2021-2022, Enstrimental Analiz Teknikleri, Lisans |
2021-2022, İşletme Yönetimi, Lisans |
2021-2022, Gıda Endüstrisinde Atıklar ve Değerlendirilmesi, Yüksek Lisans |
2021-2022, Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknikleri, Yüksek Lisans |
2020-2021, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans |
2020-2021, Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Lisans |
2020-2021, Endüstriyel Mikrobiyoloji, Lisans |
2020-2021, Gıda Endüstrisi Makineleri, Yüksek Lisans |
2020-2021, İstatistik Analiz, Lisans |
2020-2021, Proses Kontrol, Lisans |
2020-2021, Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri II, Lisans |
2020-2021, Enstürmental Analiz Teknikleri, Lisans |
2020-2021, Bitirme Projesi II, Lisans |
2020-2021, Bitirme Projesi I, Lisans |
2020-2021, Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi, Lisans |
2020-2021, İstatistik Analiz, Lisans |
2020-2021, Gıda Mühendisliğinde Isıl olmayan Teknikleri, Yüksek Lisans |
2019-2020, Enstürmental Analiz Teknikleri, Lisans |
2019-2020, Gıda Mühendisliğinde Isı Transferi, Lisans |
2019-2020, İşletme Yönetimi, Lisans |
2019-2020, Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi, Lisans |
2019-2020, Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknikler, Yüksek Lisans |
2018-2019, TAHIL TEKNOLOJİSİ I, Ön Lisans |
2018-2019, GENEL MİKROBİYOLOJİ, Ön Lisans |
2018-2019, KİMYA, Ön Lisans |
2018-2019, SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I, Ön Lisans |
2018-2019, GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNALARI, Ön Lisans |
2018-2019, GIDA MİKROBİYOLOJİSİ, Ön Lisans |
2018-2019, AMBALAJ TEKNOLOJİSİ, Ön Lisans |
2018-2019, BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ, Ön Lisans |
2018-2019, HİJYEN VE SANİTASYON, Ön Lisans |
2018-2019, FABRİKA PROSES KONTROLÜ, Ön Lisans |
2017-2018, GENEL MİKROBİYOLOJİ, Ön Lisans |
2017-2018, TAHIL TEKNOLOJİSİ I, Ön Lisans |
2017-2018, SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I, Ön Lisans |
2017-2018, BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ, Ön Lisans |
2017-2018, GIDA MİKROBİYOLOJİSİ, Ön Lisans |
2017-2018, BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ, Ön Lisans |
2017-2018, AMBALAJ TEKNOLOJİSİ, Ön Lisans |
2017-2018, FABRİKA PROSES KONTROLÜ, Ön Lisans |
2017-2018, PROSES İLKELERİ, Ön Lisans |
2016-2017, Kimya, Ön Lisans |
2016-2017, Süt ve Ürünleri Teknolojisi I, Ön Lisans |
2016-2017, Tahıl Teknolojisi I, Ön Lisans |
2016-2017, Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Ön Lisans |
2016-2017, Hijyen ve Sanitasyon, Ön Lisans |
2016-2017, Ambalaj Teknolojisi, Ön Lisans |
2016-2017, Bitkisel Yağ Teknolojisi, Ön Lisans |
2016-2017, Fabrika Proses Kontrolü, Ön Lisans |
2016-2017, Gıda Mikrobiyolojisi, Ön Lisans |
2015-2016, KİMYA, Ön Lisans |
2015-2016, GIDA MİKROBİYOLOJİSİ, Ön Lisans |
2015-2016, GENEL MİKROBİYOLOJİ, Ön Lisans |
2015-2016, KALİTE KONTROL, Ön Lisans |
2015-2016, İŞLETME YÖNETİMİ, Ön Lisans |
Kayıt Yok |
(2023) INSTANT BOZA POWDER AND PRODUCTION METHOD THEREOF, BÖLÜM C Kimya; Metalürji |
(2017) Fındık Sütü, BÖLÜM A İnsan İhtiyaçları |
(2016) Furfural belirteci., BÖLÜM C Kimya; Metalürji |
Gül, O., Atalar, İ., Özgeçen, A.B., Gül, L.B., Törnük, F., Sert, D., Yazıcı, F. (2023) "Optimization OF Fluidized Bed Aglomeration Process Conditions to Obtain Instant Boza Powder", V. Balkan Agricultural Congress , (Eylül 2023) |
Marıbao, I., Gül, O. (2023) "Effect of High-pressure homogenization on acid gelation of sesame protein isolate", V. Balkan Agricultural Congress , Edirne, Türkiye, (Eylül 2023) |
Gül, O., Baskıncı, T. (2023) "Effect of High Pressure Homogenization on Conformatıonal and Functıonal Propertıes of Sesame Protein Isolate", 5. Uluslararası Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi , Kars, Türkiye, (Mart 2023) |
Gül, L.B., Gül, O. (2022) "DETERMINATION THE EFFECT OF CONCENTRATION, pH and IONIC CHARGE ON FUNCTIONAL PROPERTIES OF HAZELNUT PROTEIN ISOLATE", 4th International Conference on Advanced Engineering Technologies , (Eylül 2022) |
Atalar, İ., Kurt, A., Gül, O., Sarıcaoğlu, F.T., Gençcelep, H. (2020) "Soğuk pres atığı fındık kekinin frankfurter-tipi sosis üretiminde kullanılması", Türkiye 13. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2020) |
Gül, L.B., Gül, O., Çon, A.H. (2020) "Ekşi hamur üretiminde Lactobacillus brevis Ed25 için optimum fermantasyon koşullarının belirlenmesi", Türkiye 13. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2020) |
Gül, L.B., Gül, O., Çon, A.H. (2020) "Investigation of fermentation conditions for sourdough by Lactobacillus curvatus N19: An optimization study", 3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences , (Mart 2020) |
Beşir, A., Yazıcı, F., Mortaş, M., Gül, O. (2019) "A New Colorimetric Method From Qualitative to Quantitative", International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences , (Aralık 2019) |
Gül, L.B., Gül, O., Dertli, E., Çon, A.H. (2019) "Storage Stability of Probiotic Weisella cibaria N9 in Freeze-Dried Form", 10th Probiotics, Prebiotics New Foods, Nutraceuticals and Botanicals for Nutrition Human and Microbiota Health , Roma, İtalya, (Eylül 2019) |
Gül, L.B., Gül, O., Yılmaz, M.T., Dertli, E., Çon, A.H. (2019) "Effect of Cryoprotectant on the Viability of Lactobacillus brevis ED25 during Freezing and Freeze Drying and Stability of Freeze Dried Cells under Accelerated Storage Conditions", 2nd International Congress on Engineering and Life Science , Kastamonu, Türkiye, (Ağustos 2019) |
Atalar, İ., Gül, O. (2019) "Storage stability of low and high heat treated hazelnut milks after high pressure homogenization process", IMASCON 2019 ULUSLAR ARASI MARMARA VE FEN VE SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ , (Nisan 2019) |
Sarıcaoğlu, F.T., Atalar, İ., Gül, O. (2018) "Gelation of high pressure homogenized hazelnut milk with glucono delta-lactone (GDL): Rheological and gel strength properties", The International Symposium Food Rheology Texture , (Ekim 2018) |
Gül, O., Atalar, İ., Sarıcaoğlu, F.T., Mortaş, M., Gül, L.B., Yazıcı, F. (2018) "Investigating the effect of fortification hazelnut milk on the physicochemical, microbiological and sensory properties of yoghurt-like product", The 4th International Symposium on Traditional Foods From Adriaticto Caucasus , (Nisan 2018) |
Atalar, İ., Gül, O., Mortaş, M., Yazıcı, F. (2018) "Effect of low and high temperature on the properties of hazelnut milk obtained from hazelnut cake", The 4th International Symposium on Traditional Foods From Adriaticto Caucasus , (Nisan 2018) |
Öztürk, A., Öztürk, B., Gül, O. (2017) "Rootstock effects on sugar and organic acid contents of Deveci pear", International Conference on Agriculture, Forest, Food Science andTechnology , (Eylül 2017) |
Gül, L.B., Özdemir, N., Gül, O., Çırak, C., Çon, A.H. (2017) "Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Growing Wild in Black Sea Region of Turkey", I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life , (Mayıs 2017) |
Gül, O., Atalar, İ., Mortaş, M., Sarıcaoğlu, F.T., Kurt, A., Yazıcı, F. (2017) "Hazelnut Milk From Hazelnut Cake and Development of Hazelnut Milk-based Dairy Products", IX. International Congress on Hazelnut , (Ağustos 2017) |
Öztürk, A., Öztürk, B., Gül, O. (2017) "Rootstock effects on sugar and organic acid contents of ‘Deveci’ pear", The International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies , (Eylül 2017) |
Gül, O., Atalar, İ., Mortaş, M., Dervişoğlu, M., Yazıcı, F. (2016) "Effects of concentration and high pressure homogenization on hazelnut milk from cold press hazelnut oil cake", 4th International ISEKI_Food Conference , Viyana, (Temmuz 2016) |
Özçakmak, S., Gökçek, M., Gül, O. (2016) "5996 Sayılı Gıda Kanununun 29 Madde Gerekliliği ve Pirinç Üreticilerine Yönelik HACCP Uygulaması", Türkiye 12. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2016) |
Aksoy, A., Atmaca, E., Yazıcı, F., Güvenç, D., Gül, O., Dervişoğlu, M. (2016) "Comparative Analysis of Aflatoxin M1 in Marketed Butter by ELISA and HPLC", 3rd International VetIstanbul Group Congress 2016 , (Mayıs 2016) |
Gül, O., Dervişoğlu, M. (2016) "Microencapsulation of Lactobacillus casei Shirota Using Maltodextrine Reconstitute Skim Milk Gum Arabic Systems by Freeze Drying", 4th International ISEKI_Food Conference , (Temmuz 2016) |
Solmaz, M., Dervişoğlu, M., Atalar, İ., Gül, O. (2015) "Black Radish and Relates with Health", The Third of International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (Ekim 2015) |
Gül, O., Aydemir, O., Dervişoğlu, M. (2015) "Evolution of Lipolysis During The Ripening of Traditional Circassian Cheese", The Third of International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (Ekim 2015) |
Gül, L.B., Özdemir, N., Gül, O., Çon, A.H. (2015) "Some Properties of Yayla Tea", The Third of International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (Ekim 2015) |
Gül, O., Dervişoğlu, M. (2015) "Optimization of microencapsulation of Lactobacillus casei Shrirota by spray drying", The 6th Interantional Conference on Food Factors Bioconvergence for Food Function , (Kasım 2015) |
Sibel, Ö., Gül, O. (2015) "Samsun da Catering Hizmet Sektörü ve İyi Hijyen Uygulamaları Profili", 5. Gıda Güvenliği Kongresi , Türkiye, (Mayıs 2015) |
Özçakmak, S., Gül, O. (2014) "Inhibition Kinetics of Ochratoxigenic Penicillium verrucosum Using Origanum onites Salvia officinalis and Mentha piperita Essential Oils", 2nd International Congress on Food Technology , (Kasım 2014) |
Özçakmak, S., Yılmaz, A., Gül, O., Dervişoğlu, M., Sağdıç, O., Arıcı, M. (2014) "Effect of Some Essential Oils for Inhibit of Ochratoxin Production by Penicillium verrucosum", 2nd International Congress on Food Technology , (Kasım 2014) |
Toker, Ö.S., Karaman, S., Karasu, S., Törnük, F., Sağdıç, O., Geçgel, Ü., Özcan, N., Gül, O. (2014) "Chemical and Functional Properties of Cold Press Oil By products", International Mesopotamia Agriculture Congress , (Eylül 2014) |
Törnük, F., Karaman, S., Karasu, S., Toker, Ö.S., Sağdıç, O., Geçgel, Ü., Özcan, N., Gül, O. (2014) "Üzüm Ceviz Badem ve Nardan Elde Edilen Soğuk Pres Yağ Atıklarının Antibakteriyel Etkilerinin Belirlenmesi", International Mesopotamia Agriculture Congress , (Eylül 2014) |
Gül, O., Dervişoğlu, M. (2014) "Bioencapsulation of Lactobacillus casei Shirota using different wall materials and capsule properties", 1st Congress on Food Structure Design , (Ekim 2014) |
Dervişoğlu, M., Gül, O., Dinçer, E.İ., Aydemir, O., Kahyaoğlu, T. (2013) "Textural Properties of Circassian Cheese Available in Turkey", The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” , (Ekim 2013) |
Dervişoğlu, M., Gül, O., Mortaş, M., Aydemir, O., Dinçer, E.İ., Akşehir, K. (2013) "Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Circassian Cheese Available in Turkish Markets", The XIII International Congress of Toxicology , (Haziran 2013) |
Gül, O., Er, M., Mortaş, M., Atmaca, M., Atalar, İ., Dervişoğlu, M. (2013) "Türkiye de Tüketime Sunulan Kuru Üzümlerin 5 Hidroksimetilfurfural Düzeyleri", Türkiye 4. Gıda Güvenliği Kongresi , Türkiye, (Mayıs 2013) |
Tatar, F., Tunç, M.T., Cengiz, A., Dervişoğlu, M., Gül, O., Kahyaoğlu, T. (2012) "Hamsi Yağının Engraulis encrasicolus L Püskürtmeli Kurutucu ile Mikroenkapsülasyonu", Türkiye 11. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2012) |
Atalar, İ., Gül, O., Dervişoğlu, M. (2012) "Süt Ürünlerinin Toz Haline Getirilmesindeki Yenilikler", Türkiye 11. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2012) |
Gül, O., Dervişoğlu, M., Kahyaoğlu, T., Atalar, İ. (2012) "Enkapsülasyon ile Antimikrobiyal Aktivitenin Geliştirilmesi", Türkiye 11. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2012) |
Dervişoğlu, M., Aydemir, O., Gül, O., Dinçer, E.İ., Kahyaoğlu, T. (2012) "Tütsülemenin Çerkez Peynirinin Renk Özellikleri Üzerine Etkisi", Türkiye 11. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2012) |
Dervişoğlu, M., Dinçer, E.İ., Aydemir, O., Gül, O. (2012) "Farklı üretim yöntemleriyle Çerkez peyniri", 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , Türkiye, (Mayıs 2012) |
Dervişoğlu, M., Gül, O. (2011) "Microbiological and Chemical Properties of Vacuum Packaged Kashar Cheese Produced in Black Sea Region Turkey", 11th International Congress on Engineering and Food , (Mayıs 2011) |
Dervişoğlu, M., Gül, O., Yazıcı, F., Güvenç, D., Atmaca, E., Aksoy, A. (2011) "Trace metal levels in butter samples collected from the black sea region of Turkey", 4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Concortium International Congress on Food Safety , (Ekim 2011) |
Aydemir, O., Gül, O., Dervişoğlu, M., Yazıcı, F. (2009) "Samsun il merkezinde tüketime sunulan etsiz çiğ köftelerin mikrobiyolojik özellikleri", 6. Gıda Mühendisleri Kongresi , Türkiye, (Kasım 2009) |
Kahyaoğlu, T., Dervişoğlu, M., Aydemir, O., Gül, O. (2009) "Konjak ve salep glukomannanların fiziko kimyasal özellikleri ve süt ürünlerinde kullanımı", Pamukkale Süt ve Süt ürünleri Sempozyumu , Türkiye, (Mayıs 2009) |
Gül, O., Aydemir, O., Dervişoğlu, M., Yazıcı, F. (2009) "Süt ve süt ürünlerinde organik klorlu petisit varlığı", Pamukkale Süt ve Süt ürünleri Sempozyumu , Türkiye, (Mayıs 2009) |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
(Uluslararası - Dergi) European Food Science and Engineering, 2020, Editör |
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Journal of Food Measurement and Characterization, 2017 |
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES, 2017 |
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Journal of the American College of Nutrition, 2017 |
Üye, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, 2006- |
Sıra | Yayın | A | B | C | D | E | F | G | H | I |
1 |
Effect of ultrasound treatment on the properties of nano-emulsion films obtained from hazelnut meal protein and clove essential oil
ULTRASONICS SONOCHEMISTRY
|
68 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 69 |
2 |
Manufacture and characterization of kefir made from cow and buffalo milk using kefir grain and starter culture
Journal of Dairy Science
|
35 | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 | 0 | 0 | 37 |
3 |
Recovery Potential of Cold Press Byproducts Obtained from the Edible Oil Industry Physicochemical Bioactive and Antimicrobial Properties
Journal of Agricultural and Food Chemistry
|
31 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 32 |
4 |
Effect of high pressure homogenization (HPH) on functional and rheological properties of hazelnut meal proteins obtained from hazelnut oil industry by-products
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
|
30 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 30 |
5 |
Effect of high pressure homogenization (HPH) on microstructure and rheological properties of hazelnut milk
Innovative Food Science Emerging Technologies
|
17 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 17 |
6 |
High pressure homogenization of mechanically deboned chicken meat protein suspensions to improve mechanical and barrier properties of edible films
FOOD HYDROCOLLOIDS
|
16 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 16 |
7 |
Influence of thermosonication (TS) process on the quality parameters of high pressure homogenized hazelnut milk from hazelnut oil by-products
Journal of Food Science and Technology
|
15 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 15 |
8 |
Rheological, textural, colour and sensorial properties of kefir produced with buffalo milk using kefir grains and starter culture: A comparison with cows’ milk kefir
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
|
8 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 8 |
9 |
Potential application of high pressure homogenization (HPH) for improving functional and rheological properties of mechanically deboned chicken meat (MDCM) proteins
Journal of Food Engineering
|
8 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 8 |
10 |
Phenolic Compounds and Chemical Characteristics of Pears Pyrus Communis L
International Journal of Food Properties
|
7 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 7 |
11 |
Compositional biochemical and textural changes during ripening of Tulum cheese made with different coagulants
International Journal of Dairy Technology
|
6 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 |
12 |
Effect of ultrasonication treatment on structural, physicochemical and bioactive properties of pasteurized rosehip (Rosa canina L.) nectar
LWT
|
5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 5 |
13 |
Natamycin content and quality evaluation of yoghurt from small and large scale brands in Turkey
Food Additives Contaminants: Part B
|
4 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 |
14 |
Oven Cooking as Alternative to Smoking: Evaluatıon of Physicochemical, Microbiological, Textural and Sensory Properties of Circassian Cheese During Storage And Determination of PAH Contents
Carpathian Journal of Food Science and Technology
|
2 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 3 |
15 |
Investigation of Sodium Benzoate and Potassium Sorbate Content and Evaluation of Microbiological Parameters of Fresh Kashar Cheeses
Korean Journal for Food Science of Animal Resources
|
2 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 3 |
16 |
Application of multicriteria decision technique to determine optimum sodium alginate concentration for microencapsulation of Lactobacillus casei Shirota by extrusion and emulsification
Journal of Food Process Engineering
|
2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 |
17 |
Evaluation of Chemical and Microbiological Characteristics and Fatty Acid Profiles of Butter Samples Collected from the Black Sea Region of Turkey
Asian Journal of Chemistry
|
0 | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 |
18 |
Occurrence of Aflatoxin M1 in Vacuum Packed Kashar Cheeses in Turkey
International Journal of Food Properties
|
2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 |
19 |
Optimization of spray drying conditions for microencapsulation of Lactobacillus casei Shirota using response surface methodology
European Food Science and Engineering
|
0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 1 |
20 |
Effect of different encapsulating agent combinations on viability of iLactobacillus casei/i Shirota during storage, in simulated gastrointestinal conditions and dairy dessert
Food Science and Technology International
|
1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
21 |
Süt ve Süt Ürünlerinde Organik Klorlu Pestisit Varlığı
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi
|
1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
22 |
Effects of Rootstocks on Sugar and Organic Acid Contents of ‘Deveci’ Pear
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
|
1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
23 |
Comparison of the Effect of Some Essential Oils on the Growth of Penicillium verrucosum and its Ochratoxin a Production
Journal of Food Processing and Preservation
|
1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
24 |
Toxic and essential elements in butter from the Black Sea region, Turkey
Food Additives Contaminants: Part B
|
1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
25 |
Effect of brewing process and sugar content on 5-hydroxymethylfurfural and related substances from Turkish coffee
International Journal of Food Properties
|
1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
26 |
Levels of Organochlorine Pesticide Residues in Butter Samples Collected from the Black Sea Region of Turkey
Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology
|
0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
27 |
Evaluation of polycyclic aromatic hydrocarbons in Circassian cheese by high performance liquid chromatography with fluorescence detection
Journal of Food Composition and Analysis
|
1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Muhammet Dervişoğlu
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2009 - 2020 | 40 |
İlyas Atalar
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2012 - 2023 | 36 |
Fehmi Yazıcı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2009 - 2023 | 28 |
Furkan Türker Sarıcaoğlu
Bursa Teknik Üniversitesi
|
2017 - 2023 | 22 |
Latife Betül Gül
Giresun Üniversitesi
|
2019 - 2023 | 18 |
Mustafa Mortaş
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2013 - 2022 | 18 |
Ahmet Hilmi Çon
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2015 - 2022 | 14 |
Oğuz Aydemir
Çankırı Karatekin Üniversitesi
|
2009 - 2019 | 13 |
Latife Betül Gül
Giresun Üniversitesi
(Turkey)
|
2015 - 2021 | 11 |
Ayşegül Beşir
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2018 - 2023 | 8 |
Talip Kahyaoğlu
Yıldız Teknik Üniversitesi
|
2009 - 2015 | 7 |
Sibel Özçakmak
-
|
2014 - 2017 | 7 |
Enes Atmaca
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2011 - 2016 | 6 |
Fatih Törnük
Yıldız Teknik Üniversitesi
|
2014 - 2023 | 6 |
Abdurrahman Aksoy
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2011 - 2016 | 6 |
Osman Sağdıç
Yıldız Teknik Üniversitesi
|
2014 - 2017 | 5 |
Abdullah Kurt
Selçuk Üniversitesi
|
2017 - 2023 | 5 |
Nilgün Özdemir
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2015 - 2022 | 5 |
Dilek Güvenç
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2011 - 2016 | 5 |
Eda İlhan Dinçer
Hitit Üniversitesi
|
2012 - 2015 | 5 |
Enes Dertli
Yıldız Teknik Üniversitesi
|
2019 - 2021 | 4 |
Ahmet Öztürk
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2015 - 2017 | 4 |
Hüseyin Gençcelep
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2020 - 2023 | 3 |
Halil İbrahim Odabaş
Gümüşhane Üniversitesi
|
2019 - 2020 | 3 |
Safa Karaman
Erciyes Üniversitesi
|
2014 - 2015 | 3 |
Ömer Said Toker
Yıldız Teknik Üniversitesi
|
2014 - 2015 | 3 |
Volkan Arif Yılmaz
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2019 - 2020 | 3 |
Salih Karasu
Yıldız Teknik Üniversitesi
|
2014 - 2015 | 3 |
Burhan Öztürk
Ordu Üniversitesi
|
2017 | 3 |
Ümit Geçgel
Namık Kemal Üniversitesi
|
2014 - 2015 | 3 |
Tuğba Baskıncı
-
|
2023 | 3 |
Abdullah Akgün
-
|
2023 | 2 |
Muhammet Arıcı
Yıldız Teknik Üniversitesi
|
2014 - 2017 | 2 |
Azime Yılmaz
Yıldız Teknik Üniversitesi
|
2014 - 2017 | 2 |
Sadettin Turhan
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2017 - 2018 | 2 |
Melike Atmaca
Ordu Üniversitesi
|
2013 - 2016 | 2 |
Mehtap Er
Karadeniz Teknik Üniversitesi
|
2013 - 2016 | 2 |
Cüneyt Çırak
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2017 - 2021 | 2 |
Kübra Akşehir
Bayburt Üniversitesi
|
2013 - 2015 | 2 |
Mustafa Tahsin Yılmaz
Yıldız Teknik Üniversitesi
|
2019 - 2020 | 2 |
Murat Gökçek
-
|
2016 - 2017 | 2 |
Nihat Özcan
-
|
2014 | 2 |
Ferat Uzun
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2020 | 1 |
Hüsnü Demirsoy
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2015 | 1 |
Süleyman Gökmen
-
|
2022 | 1 |
Leyla Demirsoy
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2015 | 1 |
Alime Cengiz
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2012 | 1 |
Adem Asan
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2015 | 1 |
Merve Tuğçe Tunç
Gümüşhane Üniversitesi
|
2012 | 1 |
Mahmud Ekrem Parlak
-
|
2023 | 1 |
Mustafa Şengül
Atatürk Üniversitesi
|
2014 | 1 |
Durmuş Sert
-
|
2023 | 1 |
Tuba Erkaya
Atatürk Üniversitesi
|
2014 | 1 |
Ahmet Hilmi Çon
Ondokuz Mayis Üniversitesi
(Turkey)
|
2021 | 1 |
Enes Dertli
Yıldız Teknik Üniversitesi
(Turkey)
|
2021 | 1 |
Osman Gül
Kastamonu University
(Turkey)
|
2021 | 1 |
Feyza Tatar
-
|
2012 | 1 |
Iannıe Marıbao
-
|
2023 | 1 |
Kübra Çakıroğlu
-
|
2020 | 1 |
Merve Solmaz
-
|
2015 | 1 |
Nihat Ozcan
-
|
2015 | 1 |
Nilüfer Açıkgöz
-
|
2022 | 1 |
Özçakmak Sibel
-
|
2015 | 1 |
Saya Bekbay
-
|
2023 | 1 |
Serpıl Tural
-
|
2017 | 1 |
Serpil Tural
-
|
2018 | 1 |
Şenay Şimşek
-
|
2023 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Fen ve Mühendislik | 50391 |
YÖKSİS Temel Alan | Mühendislik Temel Alanı | 24634 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Gıda Bilimleri ve Mühendisliği | 1526 |
Anahtar Kelimeler | Gıda Teknolojileri, Temel İşlemler, Süt Teknolojisi |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 222 | 57 | 395 | 315 | 305 | 239 | 230 | 235 | 330 | 0 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | 445 . | 601 . | 327 . | 361 . | 356 . | 378 . | 441 . | 452 . | 327 . | - |
Sıra (Temel Alan İçinde) | 255 . | 419 . | 165 . | 191 . | 204 . | 224 . | 299 . | 302 . | 224 . | - |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | 53 . | 175 . | 26 . | 44 . | 44 . | 64 . | 90 . | 106 . | 52 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | 31 . | 116 . | 17 . | 27 . | 22 . | 35 . | 57 . | 62 . | 33 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | 10 . | 47 . | 5 . | 10 . | 8 . | 8 . | 21 . | 19 . | 9 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (3)) | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Toplam Yayın | 9 | 7 | 12 | 9 | 11 | 9 | 6 | 7 | 10 | 0 |
Toplam Makale | 4 | 3 | 9 | 6 | 7 | 6 | 6 | 6 | 7 | 0 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Bildiri | 5 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 0 | 1 | 3 | 0 |
Makale (SCI) | 4 | 1 | 7 | 6 | 5 | 4 | 4 | 4 | 6 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 0 |
Makale (Ulusal) | 0 | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Uluslararası) | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 1 | 0 | 1 | 3 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 |