img

Prof. Dr. Osman GÜL

  • Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı
  • Gıda Mühendisliği Bölümü
  • Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
109
Atıf
275
h-index
8
Proje
13
Fikri Mülkiyet
3
Scopus
Yayın
50
Atıf
1005
h-index
19
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Yüksek Lisans, Türkiye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2006, 2009
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2009, 2015
Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2002, 2006
Araştırma Alanları
Gıda Teknolojileri, Temel İşlemler
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2009, 2015
Yüksek Lisans, Türkiye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2006, 2009
Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2002, 2006
Kayıt Yok
İngilizce, ÜDS, 67, Bahar, 2007
Sertifika, Ürün Belgelendirme, Türk Standartları Enstitüsü, Samsun, 27-08-2012, 29-08-2012
Sertifika, Uygulamalı Proje Döngüsü, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Samsun, 08-11-2012, 09-11-2012
Sertifika, Yönetim Danışmanlığı, Samsun, 31-10-2009, 02-11-2009
Sertifika, Eğitim Katılım Sertifikası, Konya Hekimevi, Konya, 05-12-2005, 06-12-2012
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Teknolojileri
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Temel İşlemler
2019-, Doçent, Tam Zamanlı, Kastamonu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Bilimleri ve Mühendisliği, Türkiye
2012-2019, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
2010-2012, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Terme Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
2021-, Bölüm Başkanı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2019-2021, Bölüm Başkan Yardımcısı, Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
2016-2019, Bölüm Başkanı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye
Iannıe P. Marıbao, Yüksek Lisans, Susam protein izolatının asitle jelleşmesi üzerine yüksek basınçlı homojenizasyonun etkisi, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Tuğba Baskıncı, Yüksek Lisans, Susam protein izolatının yapısal ve fonksiyonel özellikleri üzerine yüksek basınçlı homojenizasyon u, Kastamonu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
2022-2023, Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri I, Lisans
2022-2023, Proses Kontrol, Lisans
2022-2023, Bitirme Projesi I, Lisans
2022-2023, İstatistik Analiz, Lisans
2022-2023, Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi, Lisans
2022-2023, Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri II, Lisans
2022-2023, Enstrimental Analiz Teknikleri, Lisans
2022-2023, Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi, Lisans
2022-2023, İstatistik Analiz, Lisans
2022-2023, İşletme Yönetimi, Lisans
2022-2023, Gıda Endüstrisinde Atıklar ve Değerlendirilmesi, Yüksek Lisans
2022-2023, Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknikleri, Yüksek Lisans
2021-2022, Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi, Lisans
2021-2022, İstatistik Analiz, Lisans
2021-2022, Endüstriyel Mikrobiyoloji, Lisans
2021-2022, Bitirme Projesi I, Lisans
2021-2022, Proses Kontrol, Lisans
2021-2022, Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri I, Lisans
2021-2022, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans
2021-2022, Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri II, Lisans
2021-2022, Temel Duyusal Analiz Teknikleri, Lisans
2021-2022, Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi, Lisans
2021-2022, Bitirme Projesi II, Lisans
2021-2022, Enstrimental Analiz Teknikleri, Lisans
2021-2022, İşletme Yönetimi, Lisans
2021-2022, Gıda Endüstrisinde Atıklar ve Değerlendirilmesi, Yüksek Lisans
2021-2022, Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknikleri, Yüksek Lisans
2020-2021, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans
2020-2021, Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Lisans
2020-2021, Endüstriyel Mikrobiyoloji, Lisans
2020-2021, Gıda Endüstrisi Makineleri, Yüksek Lisans
2020-2021, İstatistik Analiz, Lisans
2020-2021, Proses Kontrol, Lisans
2020-2021, Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri II, Lisans
2020-2021, Enstürmental Analiz Teknikleri, Lisans
2020-2021, Bitirme Projesi II, Lisans
2020-2021, Bitirme Projesi I, Lisans
2020-2021, Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi, Lisans
2020-2021, İstatistik Analiz, Lisans
2020-2021, Gıda Mühendisliğinde Isıl olmayan Teknikleri, Yüksek Lisans
2019-2020, Enstürmental Analiz Teknikleri, Lisans
2019-2020, Gıda Mühendisliğinde Isı Transferi, Lisans
2019-2020, İşletme Yönetimi, Lisans
2019-2020, Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknikler, Yüksek Lisans
2018-2019, TAHIL TEKNOLOJİSİ I, Ön Lisans
2018-2019, GENEL MİKROBİYOLOJİ, Ön Lisans
2018-2019, KİMYA, Ön Lisans
2018-2019, SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I, Ön Lisans
2018-2019, GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNALARI, Ön Lisans
2018-2019, GIDA MİKROBİYOLOJİSİ, Ön Lisans
2018-2019, AMBALAJ TEKNOLOJİSİ, Ön Lisans
2018-2019, BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ, Ön Lisans
2018-2019, HİJYEN VE SANİTASYON, Ön Lisans
2018-2019, FABRİKA PROSES KONTROLÜ, Ön Lisans
2017-2018, GENEL MİKROBİYOLOJİ, Ön Lisans
2017-2018, TAHIL TEKNOLOJİSİ I, Ön Lisans
2017-2018, SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I, Ön Lisans
2017-2018, BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ, Ön Lisans
2017-2018, GIDA MİKROBİYOLOJİSİ, Ön Lisans
2017-2018, BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ, Ön Lisans
2017-2018, AMBALAJ TEKNOLOJİSİ, Ön Lisans
2017-2018, FABRİKA PROSES KONTROLÜ, Ön Lisans
2017-2018, PROSES İLKELERİ, Ön Lisans
2016-2017, Kimya, Ön Lisans
2016-2017, Süt ve Ürünleri Teknolojisi I, Ön Lisans
2016-2017, Tahıl Teknolojisi I, Ön Lisans
2016-2017, Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Ön Lisans
2016-2017, Hijyen ve Sanitasyon, Ön Lisans
2016-2017, Ambalaj Teknolojisi, Ön Lisans
2016-2017, Bitkisel Yağ Teknolojisi, Ön Lisans
2016-2017, Fabrika Proses Kontrolü, Ön Lisans
2016-2017, Gıda Mikrobiyolojisi, Ön Lisans
2015-2016, KİMYA, Ön Lisans
2015-2016, GIDA MİKROBİYOLOJİSİ, Ön Lisans
2015-2016, GENEL MİKROBİYOLOJİ, Ön Lisans
2015-2016, KALİTE KONTROL, Ön Lisans
2015-2016, İŞLETME YÖNETİMİ, Ön Lisans
Kayıt Yok
Yenilikçi Tekniklerle (Yüksek Basınç ve Ultrason) Soğuk Pres Atıklarından İzole Edilen Fındık Proteinlerinin Modifiye Edilerek Probiyotik Bakterilerin Enkapsülasyonunda ve Fonksiyonel Gıda Geliştirilmesinde Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2022
Tahinin Faz Ayrımı ve Depolama Stabilitesi Üzerine Farklı Yöntemlerle Modifiye Edilen Susam Posası Proteinlerinin Etkisi (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Yürütücü , 2021-2023
Standardize Instant Boza Tozu Üretimi (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Yürütücü , 2021-2023
Fındık protein izolatının fonksiyonel özellikleri ve hava/su – su/yağ arayüzeyi davranışı üzerine konsantrasyon, pH ve iyonik yükün etkisinin belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2020-2022
Laktik Starter Kültürlerin Liyofilizasyon ve Depolama Stabilitesinin Modellenmesi (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Araştırmacı , 2017-2020
Fındık Sütü Üretimi için Proses Optimizasyonu (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2016-2017
Standardize Fındık Sütü Üretimi ve Yoğurt Üretiminde Kullanımı (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Bursiyer , 2014-2017
Bazı Probiyotik Mikroorganizmaların Mikroenkapsülasyon Tekniği ile Yararlı Etkilerinin Arttırılması (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2012-2016
Çerkez Peynirinin Karakterizasyonu (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2011-2013
Karadeniz Bölgesi nde üretilen ve tüketilen bazı süt ürünlerinin kimyasal mikrobiyolojik özellikleri ile potasyum sorbat sodyum benzoat nitrat ve nitrit ile natamisin içeriklerinin belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2010-2012
Bitkisel Atıklardan Elde Edilen Hemiselülozlardan Mikro Yapıda Enkapsüle Edilmiş Gıdaların Üretimi (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Bursiyer , 2010-2012
Karadeniz Bölgesinde üretilen tereyağlarının kimyasal mikrobiyolojik özellikleri ile organik klorlu pestisid ve ağır metal düzeylerinin belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2009-2011
Karadeniz Bölgesinde Tüketilen Vakum Paketlenmiş Kaşar Peynirlerinin Aflatoksin M1 Düzeylerinin Belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2008-2010
(2023) INSTANT BOZA POWDER AND PRODUCTION METHOD THEREOF, BÖLÜM C Kimya; Metalürji
(2017) Fındık Sütü, BÖLÜM A İnsan İhtiyaçları
(2016) Furfural belirteci., BÖLÜM C Kimya; Metalürji
Gül, L.B., Gül, O. (2023) "Vakum ortamında ozmotik dehidrasyon ön işleminin kırmızı pancarın kütle değişimi, kurutma kinetiği ve fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi", Harran Tarim ve Gida Dergisi, 27 (4) pp. 515-530 [TR Dizin] DOI   
Gül, O., Atalar, İ., Törnük, F., Akgün, A. (2023) "Process optimization of a cereal‐based fermented beverage (Boza) powder and investigating upscaling conditions", Journal of Food Process Engineering, 46 (0) [SCI Expanded] DOI    
Gül, O., Sarıcaoğlu, F.T., Atalar, İ., Gül, L.B., Törnük, F., Şimşek, Ş. (2023) "Structural Characterization, Technofunctional and Rheological Properties of Sesame Proteins Treated by High-Intensity Ultrasound", Foods, 12 (0) [SCI Expanded] DOI    
Baskıncı, T., Gül, O. (2023) "Modifications to structural, techno-functional and rheological properties of sesame protein isolate by high pressure homogenization", International Journal of Biological Macromolecules, 250 (0) [SCI Expanded] DOI     
Gül, L.B., Bekbay, S., Akgün, A., Gül, O. (2023) "Effect of oleaster (Elaeagnus angustifolia L.) flour addition combined with high‐pressure homogenization on the acidification kinetics, physicochemical, functional, and rheological properties of kefir", Food Science & Nutrition, 11 (0) [SCI Expanded] DOI    
Gül, O., Gül, L.B., Baskıncı, T., Parlak, M.E., Sarıcaoğlu, F.T. (2023) "Influence of pH and ionic strength on the bulk and interfacial rheology and technofunctional properties of hazelnut meal protein isolate", Food Research International, 169 (0) [SCI Expanded] DOI     
Atalar, İ., Gül, O., Kurt, A., Sarıcaoğlu, F.T., Gençcelep, H. (2023) "Effect of cold-pressed hazelnut cake incorporation on the quality characteristic of meat emulsion system and its potential application for frankfurter-type beef sausages", Food Science and Technology International, (0) [SCI Expanded] DOI    
Gül, L.B., Gül, O., Çon, A.H. (2022) "Optimization of fermentation conditions for sourdough by three different lactic acid bacteria using response surface methodology", ACTA SCIENTIARUM-TECHNOLOGY, 44 (0) [SCI Expanded] Link DOI    
Gül, O., Atalar, İ., Mortaş, M., Sarıcaoğlu, F.T., Beşir, A., Gül, L.B., Yazıcı, F. (2022) "Potential Use of High Pressure Homogenized Hazelnut Beverage for a Functional Yoghurt-Like Product", Anais da Academia Brasileira de Ciências, 94 (0) [SCI Expanded] DOI     
Gül, L.B., Özdemir, N., Gül, O., Çon, A.H. (2022) "Evaluation of Thymus pseudopulegioides plant extracts for total phenolic contents, antioxidant and antimicrobial properties", European Food Science and Engineering, 3 (1) pp. 1-4 DOI  
Beşir, A., Gökmen, S., Gül, L.B., Yazıcı, F., Gül, O. (2022) "Evaluating of Microwave Drying for Hawthorn Slice as Alternative to Convective Drying", Brazilian Archives of Biology and Technology, 65 (0) [SCI Expanded] DOI    
Gül, L.B., Gül, O., Çon, A.H. (2022) "Potential of three different lactic acid Bacteria to use as starter culture for production of type II sourdough breadmaking", Journal of Food Measurement and Characterization, (0) [SCI Expanded] DOI    
Gül, O., Açıkgöz, N., Gül, L.B. (2022) "EFFECT OF ULTRASOUND ASSISTED OSMOTIC DEHYDRATION PRE-TREATMENT ON DRYING KINETICS AND SOME FUNCTIONAL PROPERTIES OF PUMPKIN (Cucurbita moschata)", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, (0) [TR Dizin] DOI  
Gül, L.B., Özdemir, N., Gül, O., Çırak, C., Çon, A.H. (2021) "Some bioactive properties and antimicrobial activity of some Hypericum species growing wild in Black Sea Region of Turkey", European Food Science and Engineering, 2 (1) pp. 1-3 Link  
Beşir, A., Yazıcı, F., Mortaş, M., Gül, O. (2021) "A novel spectrophotometric method based on Seliwanoff test to determine 5-(Hydroxymethyl) furfural (HMF) in honey: Development, in house validation and application", LWT, 139 (0) [SCI Expanded] DOI    
Gül, O., Sarıcaoğlu, F.T., Atalar, İ. (2021) "Effect of high pressure homogenization on microstructure and rheological properties of hazelnut beverage cold-set gels induced glucono-δ-lactone", LWT, 143 (0) [SCI Expanded] DOI    
Atalar, İ., Kurt, A., Sarıcaoğlu, F.T., Gül, O., Gençcelep, H. (2021) "Agglomerated mushroom (Agaricus bisporus) powder: Optimization of top spray fluidized bed agglomeration conditions", Journal of Food Process Engineering, (0) [SCI Expanded] DOI    
Atalar, İ., Kurt, A., Gül, O., Yazıcı, F. (2021) "Improved physicochemical, rheological and bioactive properties of ice cream: Enrichment with high pressure homogenized hazelnut milk", International Journal of Gastronomy and Food Science, 24 (0) [SCI Expanded] DOI    
Gül, L.B., Gül, O., Dertli, E., Çon, A.H. (2021) "Potansiyel Ekşi Hamur Starter Kültürü Weissella cibaria N9'un Dondurularak Kurutulması için Koruyucu Ajanların Optimizasyonu", Akademik Gıda, 19 (2) [TR Dizin] Link DOI   
Gül, L.B., Gül, O., Dertli, E., Çon, A.H. (2021) "Optimization of Protective Agents for Freeze-Drying of Weisella cibaria N9 as a Potential Starter Culture", Akademik Gida, 19 (2) pp. 137-149 DOI  
Atalar, İ., Sarıcaoğlu, F.T., Odabaş, H.İ., Yılmaz, V.A., Gül, O. (2020) "Effect of ultrasonication treatment on structural, physicochemical and bioactive properties of pasteurized rosehip (Rosa canina L.) nectar", LWT, 118 (0) p. 108850 [SCI Expanded] DOI    
Özdemir, N., Uzun, F., Gül, L.B., Gül, O., Çon, A.H. (2020) "Assessment of Phenolic Content, Antioxidant Properties and Antimicrobial Activity of Flower and Leaf Extracts from Some Hypericum Species Affected by Wild Habitat Altitude", Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, 35 (1) pp. 62-68 [TR Dizin] DOI    
Gül, O., Dervişoğlu, M. (2020) "Optimization of spray drying conditions for microencapsulation of Lactobacillus casei Shirota using response surface methodology", European Food Science and Engineering, 1 (1) pp. 1-8  
Gül, L.B., Çon, A.H., Gül, O. (2020) "Storage stability and sourdough acidification kinetic of freeze-dried Lactobacillus curvatus N19 under optimized cryoprotectant formulation", CRYOBIOLOGY, 96 (0) pp. 122-129 [SCI Expanded] Link     
Gül, L.B., Gül, O., Yılmaz, M.T., Dertli, E., Çon, A.H. (2020) "Optimization of cryoprotectant formulation to enhance the viability of Lactobacillus brevis ED25: Determination of storage stability and acidification kinetics in sourdough", Journal of Food Processing and Preservation, 44 (4) [SCI Expanded] Link    
Çakıroğlu, K., Dervişoğlu, M., Gül, O. (2020) "Development and characterization of black mulberry (Morus nigrai) pekmez (molasses) composite films based on alginate and pectin", Journal of Texture Studies, (0) [SCI Expanded] Link     
Atalar, İ., Sarıcaoğlu, F.T., Odabaş, H.İ., Yılmaz, V.A., Gül, O. (2020) "Effect of ultrasonication treatment on structural, physicochemical and bioactive properties of pasteurized rosehip (Rosa canina L.) nectar", LWT, 118 (0) p. 108850 [SCI] Link DOI  
Atalar, İ., Gül, O., Sarıcaoğlu, F.T., Beşir, A., Gül, L.B., Yazıcı, F. (2019) "Influence of thermosonication (TS) process on the quality parameters of high pressure homogenized hazelnut milk from hazelnut oil by-products", Journal of Food Science and Technology, 56 (3) pp. 1405-1415 [SCI Expanded] Link DOI    
Gül, O., Aydemir, O., Atalar, İ., Mortaş, M., Dervişoğlu, M. (2019) "Oven Cooking as Alternative to Smoking: Evaluatıon of Physicochemical, Microbiological, Textural and Sensory Properties of Circassian Cheese During Storage And Determination of PAH Contents", Carpathian Journal of Food Science and Technology, 11 (1) pp. 149-165    
Atalar, İ., Gül, O., Gül, L.B., Yazıcı, F. (2019) "DÜŞÜK VE YÜKSEK ISIL İŞLEM UYGULANMIŞ FINDIK İÇECEKLERİNİN DEPOLAMA STABİLİTELERİ", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 44 (0) pp. 980-987 [TR Dizin] Link DOI  
Gül, O., Atalar, İ., Gül, L.B. (2019) "Effect of different encapsulating agent combinations on viability of iLactobacillus casei/i Shirota during storage, in simulated gastrointestinal conditions and dairy dessert", Food Science and Technology International, 25 (7) pp. 608-617 [SCI Expanded] Link DOI     
Atalar, İ., Gül, O., Mortaş, M., Gül, L.B., Sarıcaoğlu, F.T., Yazıcı, F. (2019) "Effect of thermal treatment on microbiological, physicochemical and structural properties of high pressure homogenised hazelnut beverage", Quality Assurance and Safety of Crops Foods, 11 (6) pp. 561-570 [SCI Expanded] Link DOI    
Gül, O., Atalar, İ. (2019) "Different stress tolerance of spray and freeze dried Lactobacillus casei Shirota microcapsules with different encapsulating agents", Food Science and Biotechnology, 28 (3) pp. 807-816 [SCI Expanded] Link DOI    
Sarıcaoğlu, F.T., Atalar, İ., Yılmaz, V.A., Odabaş, H.İ., Gül, O. (2019) "Application of multi pass high pressure homogenization to improve stability, physical and bioactive properties of rosehip (Rosa canina L.) nectar", Food Chemistry, 282 (0) pp. 67-75 [SCI] Link DOI     
Gül, O., Atalar, İ., Mortaş, M., Sarıcaoğlu, F.T., Yazıcı, F. (2018) "Application of TOPSIS methodology to determine optimum hazelnut cake concentration and high pressure homogenization condition for hazelnut milk production based on physicochemical, structural and sensory properties", Journal of Food Measurement and Characterization, 12 (4) pp. 2404-2415 [SCI Expanded] Link DOI    
Gül, O., Atalar, İ., Mortaş, M., Dervişoğlu, M. (2018) "Rheological, textural, colour and sensorial properties of kefir produced with buffalo milk using kefir grains and starter culture: A comparison with cows’ milk kefir", INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY, 71 (0) pp. 73-80 [SCI Expanded] Link DOI    
Sarıcaoğlu, F.T., Tural, S., Gül, O., Turhan, S. (2018) "High pressure homogenization of mechanically deboned chicken meat protein suspensions to improve mechanical and barrier properties of edible films", FOOD HYDROCOLLOIDS, 84 (0) pp. 135-145 [SCI] Link DOI    
Gül, O., Atalar, İ., Sarıcaoğlu, F.T., Yazıcı, F. (2018) "Effect of multi-pass high pressure homogenization on physicochemical properties of hazelnut milk from hazelnut cake: An investigation by response surface methodology", JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 42 (5) p. 13615 [SCI Expanded] Link DOI    
Gül, O., Sarıcaoğlu, F.T., Beşir, A., Atalar, İ., Yazıcı, F. (2018) "Effect of ultrasound treatment on the properties of nano-emulsion films obtained from hazelnut meal protein and clove essential oil", ULTRASONICS SONOCHEMISTRY, 41 (0) pp. 466-474 [SCI Expanded] Link DOI     
Sarıcaoğlu, F.T., Gül, O., Beşir, A., Atalar, İ. (2018) "Effect of high pressure homogenization (HPH) on functional and rheological properties of hazelnut meal proteins obtained from hazelnut oil industry by-products", JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 233 (0) pp. 98-108 [SCI] DOI    
Sarıcaoğlu, F.T., Gül, O., Tural, S., Turhan, S. (2017) "Potential application of high pressure homogenization (HPH) for improving functional and rheological properties of mechanically deboned chicken meat (MDCM) proteins", Journal of Food Engineering, 215 (0) pp. 161-171 [SCI] Link DOI    
Gül, O., Dervişoğlu, M. (2017) "Application of multicriteria decision technique to determine optimum sodium alginate concentration for microencapsulation of Lactobacillus casei Shirota by extrusion and emulsification", Journal of Food Process Engineering, 40 (3) p. 12481 [SCI Expanded] Link DOI    
Özçakmak, S., Gül, O., Dervişoğlu, M., Yılmaz, A., Sağdıç, O., Arıcı, M. (2017) "Comparison of the Effect of Some Essential Oils on the Growth of Penicillium verrucosum and its Ochratoxin a Production", Journal of Food Processing and Preservation, 41 (1) p. 13006 [SCI Expanded] Link DOI    
Özçakmak, S., Gül, O. (2017) "Inhibition kinetics of Penicillium verrucosum using different essential oils and application of predictive inactivation models", International Journal of Food Properties, 20 (0) pp. 684-692 [SCI Expanded] Link DOI    
Mortaş, M., Gül, O., Yazıcı, F., Dervişoğlu, M. (2017) "Effect of brewing process and sugar content on 5-hydroxymethylfurfural and related substances from Turkish coffee", International Journal of Food Properties, 20 (8) pp. 1866-1875 [SCI Expanded] Link DOI    
Gül, O. (2017) "Microencapsulation of Lactobacillus casei Shirota by spray drying using different combinations of wall materials and application for probiotic dairy dessert", Journal of Food Processing and Preservation, 41 (5) p. 13198 [SCI Expanded] Link DOI    
Öztürk, A., Öztürk, B., Gül, O. (2017) "Effects of Rootstocks on Sugar and Organic Acid Contents of ‘Deveci’ Pear", Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi, 3 (2) pp. 49-53 [TR Dizin] Link DOI   
Özçakmak, S., Gökçek, M., Gül, O. (2017) "Pirinç Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulaması / Application of HACCP System in Rice Production", Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 13 (1) pp. 259-273 [TR Dizin] Link DOI  
Gül, O., Sarıcaoğlu, F.T., Mortaş, M., Atalar, İ., Yazıcı, F. (2017) "Effect of high pressure homogenization (HPH) on microstructure and rheological properties of hazelnut milk", Innovative Food Science Emerging Technologies, 41 (0) pp. 411-420 [SCI Expanded] Link DOI    
Gül, O., Mortaş, M., Dervişoğlu, M., Er, M., Atmaca, M., Atalar, İ. (2016) "Furfural Contents and Some Physical and Chemical Properties of Raisins", Akademik Gıda, 14 (3) pp. 235-241 [TR Dizin]  
Özçakmak, S., Gül, O. (2016) "Samsun da Catering Hizmet Sektörünün İyi Hijyen Uygulamaları Profili", Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 4 (11) pp. 1031-1038 [TR Dizin]   
Aksoy, A., Atmaca, E., Yazıcı, F., Gül, O., Dervişoğlu, M. (2016) "Comparative Analysis of Aflatoxin M1 in Marketed Butter byELISA and HPLC", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 22 (0) pp. 619-621 [SCI Expanded] Link DOI     
Gül, O., Mortaş, M., Atalar, İ., Dervişoğlu, M., Kahyaoğlu, T. (2015) "Manufacture and characterization of kefir made from cow and buffalo milk using kefir grain and starter culture", Journal of Dairy Science, 98 (3) pp. 1517-1525 [SCI] Link DOI     
Gül, O., Dervişoğlu, M., Mortaş, M., Aydemir, O., Dinçer, E.İ., Akşehir, K. (2015) "Evaluation of polycyclic aromatic hydrocarbons in Circassian cheese by high performance liquid chromatography with fluorescence detection", Journal of Food Composition and Analysis, 37 (0) pp. 82-86 [SCI Expanded] Link DOI    
Öztürk, A., Demirsoy, L., Demirsoy, H., Asan, A., Gül, O. (2015) "Phenolic Compounds and Chemical Characteristics of Pears Pyrus Communis L", International Journal of Food Properties, 18 (3) pp. 536-546 [SCI Expanded] Link DOI    
Karaman, S., Karasu, S., Törnük, F., Toker, Ö.S., Geçgel, Ü., Sağdıç, O., Ozcan, N., Gül, O. (2015) "Recovery Potential of Cold Press Byproducts Obtained from the Edible Oil Industry Physicochemical Bioactive and Antimicrobial Properties", Journal of Agricultural and Food Chemistry, 63 (8) pp. 2305-2313 [SCI Expanded] Link DOI     
Dervişoğlu, M., Gül, O., Yazıcı, F., Güvenç, D., Atmaca, E., Aksoy, A. (2014) "Toxic and essential elements in butter from the Black Sea region, Turkey", Food Additives Contaminants: Part B, 7 (1) pp. 49-53 [SCI] Link DOI     
Gül, O., Dervişoğlu, M. (2014) "Occurrence of Aflatoxin M1 in Vacuum Packed Kashar Cheeses in Turkey", International Journal of Food Properties, 17 (2) pp. 273-282 [SCI Expanded] Link DOI    
Dervişoğlu, M., Gül, O., Aydemir, O., Yazıcı, F., Kahyaoğlu, T. (2014) "Natamycin content and quality evaluation of yoghurt from small and large scale brands in Turkey", Food Additives Contaminants: Part B, 7 (4) pp. 254-260 [SCI] Link DOI     
Şengül, M., Erkaya, T., Dervişoğlu, M., Aydemir, O., Gül, O. (2014) "Compositional biochemical and textural changes during ripening of Tulum cheese made with different coagulants", International Journal of Dairy Technology, 67 (3) pp. 373-383 [SCI] Link DOI    
Gül, O., Dervişoğlu, M. (2013) "Investigation of Sodium Benzoate and Potassium Sorbate Content and Evaluation of Microbiological Parameters of Fresh Kashar Cheeses", Korean Journal for Food Science of Animal Resources, 33 (4) pp. 549-554 [SCI Expanded]    
Dervişoğlu, M., Gül, O., Güvenç, D., Yazıcı, F., Atmaca, E., Aksoy, A. (2013) "Evaluation of Chemical and Microbiological Characteristics and Fatty Acid Profiles of Butter Samples Collected from the Black Sea Region of Turkey", Asian Journal of Chemistry, 25 (18) pp. 10185-10190 [SCI Expanded] Link DOI    
Dervişoğlu, M., Gül, O., Yazıcı, F., Aydemir, O. (2013) "Süt ve Süt Ürünlerinde Organik Klorlu Pestisit Varlığı", Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi, 13 (0) pp. 31-40  
Aksoy, A., Dervişoğlu, M., Güvenç, D., Gül, O., Yazıcı, F., Atmaca, E. (2013) "Levels of Organochlorine Pesticide Residues in Butter Samples Collected from the Black Sea Region of Turkey", Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology, 90 (1) pp. 110-115 [SCI Expanded] Link DOI     
Gül, O., Atalar, İ., Özgeçen, A.B., Gül, L.B., Törnük, F., Sert, D., Yazıcı, F. (2023) "Optimization OF Fluidized Bed Aglomeration Process Conditions to Obtain Instant Boza Powder", V. Balkan Agricultural Congress , (Eylül 2023
Marıbao, I., Gül, O. (2023) "Effect of High-pressure homogenization on acid gelation of sesame protein isolate", V. Balkan Agricultural Congress , Edirne, Türkiye, (Eylül 2023
Gül, O., Baskıncı, T. (2023) "Effect of High Pressure Homogenization on Conformatıonal and Functıonal Propertıes of Sesame Protein Isolate", 5. Uluslararası Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi , Kars, Türkiye, (Mart 2023
Gül, L.B., Gül, O. (2022) "DETERMINATION THE EFFECT OF CONCENTRATION, pH and IONIC CHARGE ON FUNCTIONAL PROPERTIES OF HAZELNUT PROTEIN ISOLATE", 4th International Conference on Advanced Engineering Technologies , (Eylül 2022
Atalar, İ., Kurt, A., Gül, O., Sarıcaoğlu, F.T., Gençcelep, H. (2020) "Soğuk pres atığı fındık kekinin frankfurter-tipi sosis üretiminde kullanılması", Türkiye 13. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2020
Gül, L.B., Gül, O., Çon, A.H. (2020) "Ekşi hamur üretiminde Lactobacillus brevis Ed25 için optimum fermantasyon koşullarının belirlenmesi", Türkiye 13. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2020
Gül, L.B., Gül, O., Çon, A.H. (2020) "Investigation of fermentation conditions for sourdough by Lactobacillus curvatus N19: An optimization study", 3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences , (Mart 2020
Beşir, A., Yazıcı, F., Mortaş, M., Gül, O. (2019) "A New Colorimetric Method From Qualitative to Quantitative", International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences , (Aralık 2019
Gül, L.B., Gül, O., Dertli, E., Çon, A.H. (2019) "Storage Stability of Probiotic Weisella cibaria N9 in Freeze-Dried Form", 10th Probiotics, Prebiotics New Foods, Nutraceuticals and Botanicals for Nutrition Human and Microbiota Health , Roma, İtalya, (Eylül 2019 
Gül, L.B., Gül, O., Yılmaz, M.T., Dertli, E., Çon, A.H. (2019) "Effect of Cryoprotectant on the Viability of Lactobacillus brevis ED25 during Freezing and Freeze Drying and Stability of Freeze Dried Cells under Accelerated Storage Conditions", 2nd International Congress on Engineering and Life Science , Kastamonu, Türkiye, (Ağustos 2019
Atalar, İ., Gül, O. (2019) "Storage stability of low and high heat treated hazelnut milks after high pressure homogenization process", IMASCON 2019 ULUSLAR ARASI MARMARA VE FEN VE SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ , (Nisan 2019
Sarıcaoğlu, F.T., Atalar, İ., Gül, O. (2018) "Gelation of high pressure homogenized hazelnut milk with glucono delta-lactone (GDL): Rheological and gel strength properties", The International Symposium Food Rheology Texture , (Ekim 2018
Gül, O., Atalar, İ., Sarıcaoğlu, F.T., Mortaş, M., Gül, L.B., Yazıcı, F. (2018) "Investigating the effect of fortification hazelnut milk on the physicochemical, microbiological and sensory properties of yoghurt-like product", The 4th International Symposium on Traditional Foods From Adriaticto Caucasus , (Nisan 2018
Atalar, İ., Gül, O., Mortaş, M., Yazıcı, F. (2018) "Effect of low and high temperature on the properties of hazelnut milk obtained from hazelnut cake", The 4th International Symposium on Traditional Foods From Adriaticto Caucasus , (Nisan 2018
Öztürk, A., Öztürk, B., Gül, O. (2017) "Rootstock effects on sugar and organic acid contents of Deveci pear", International Conference on Agriculture, Forest, Food Science andTechnology , (Eylül 2017
Gül, L.B., Özdemir, N., Gül, O., Çırak, C., Çon, A.H. (2017) "Bioactive Properties and Antimicrobial Activity of Some Hypericum Species Growing Wild in Black Sea Region of Turkey", I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life , (Mayıs 2017
Gül, O., Atalar, İ., Mortaş, M., Sarıcaoğlu, F.T., Kurt, A., Yazıcı, F. (2017) "Hazelnut Milk From Hazelnut Cake and Development of Hazelnut Milk-based Dairy Products", IX. International Congress on Hazelnut , (Ağustos 2017
Öztürk, A., Öztürk, B., Gül, O. (2017) "Rootstock effects on sugar and organic acid contents of ‘Deveci’ pear", The International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies , (Eylül 2017
Gül, O., Atalar, İ., Mortaş, M., Dervişoğlu, M., Yazıcı, F. (2016) "Effects of concentration and high pressure homogenization on hazelnut milk from cold press hazelnut oil cake", 4th International ISEKI_Food Conference , Viyana, (Temmuz 2016
Özçakmak, S., Gökçek, M., Gül, O. (2016) "5996 Sayılı Gıda Kanununun 29 Madde Gerekliliği ve Pirinç Üreticilerine Yönelik HACCP Uygulaması", Türkiye 12. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2016
Aksoy, A., Atmaca, E., Yazıcı, F., Güvenç, D., Gül, O., Dervişoğlu, M. (2016) "Comparative Analysis of Aflatoxin M1 in Marketed Butter by ELISA and HPLC", 3rd International VetIstanbul Group Congress 2016 , (Mayıs 2016
Gül, O., Dervişoğlu, M. (2016) "Microencapsulation of Lactobacillus casei Shirota Using Maltodextrine Reconstitute Skim Milk Gum Arabic Systems by Freeze Drying", 4th International ISEKI_Food Conference , (Temmuz 2016
Solmaz, M., Dervişoğlu, M., Atalar, İ., Gül, O. (2015) "Black Radish and Relates with Health", The Third of International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (Ekim 2015
Gül, O., Aydemir, O., Dervişoğlu, M. (2015) "Evolution of Lipolysis During The Ripening of Traditional Circassian Cheese", The Third of International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (Ekim 2015
Gül, L.B., Özdemir, N., Gül, O., Çon, A.H. (2015) "Some Properties of Yayla Tea", The Third of International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , (Ekim 2015
Gül, O., Dervişoğlu, M. (2015) "Optimization of microencapsulation of Lactobacillus casei Shrirota by spray drying", The 6th Interantional Conference on Food Factors Bioconvergence for Food Function , (Kasım 2015
Sibel, Ö., Gül, O. (2015) "Samsun da Catering Hizmet Sektörü ve İyi Hijyen Uygulamaları Profili", 5. Gıda Güvenliği Kongresi , Türkiye, (Mayıs 2015
Özçakmak, S., Gül, O. (2014) "Inhibition Kinetics of Ochratoxigenic Penicillium verrucosum Using Origanum onites Salvia officinalis and Mentha piperita Essential Oils", 2nd International Congress on Food Technology , (Kasım 2014
Özçakmak, S., Yılmaz, A., Gül, O., Dervişoğlu, M., Sağdıç, O., Arıcı, M. (2014) "Effect of Some Essential Oils for Inhibit of Ochratoxin Production by Penicillium verrucosum", 2nd International Congress on Food Technology , (Kasım 2014
Toker, Ö.S., Karaman, S., Karasu, S., Törnük, F., Sağdıç, O., Geçgel, Ü., Özcan, N., Gül, O. (2014) "Chemical and Functional Properties of Cold Press Oil By products", International Mesopotamia Agriculture Congress , (Eylül 2014
Törnük, F., Karaman, S., Karasu, S., Toker, Ö.S., Sağdıç, O., Geçgel, Ü., Özcan, N., Gül, O. (2014) "Üzüm Ceviz Badem ve Nardan Elde Edilen Soğuk Pres Yağ Atıklarının Antibakteriyel Etkilerinin Belirlenmesi", International Mesopotamia Agriculture Congress , (Eylül 2014
Gül, O., Dervişoğlu, M. (2014) "Bioencapsulation of Lactobacillus casei Shirota using different wall materials and capsule properties", 1st Congress on Food Structure Design , (Ekim 2014
Dervişoğlu, M., Gül, O., Dinçer, E.İ., Aydemir, O., Kahyaoğlu, T. (2013) "Textural Properties of Circassian Cheese Available in Turkey", The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” , (Ekim 2013
Dervişoğlu, M., Gül, O., Mortaş, M., Aydemir, O., Dinçer, E.İ., Akşehir, K. (2013) "Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Circassian Cheese Available in Turkish Markets", The XIII International Congress of Toxicology , (Haziran 2013
Gül, O., Er, M., Mortaş, M., Atmaca, M., Atalar, İ., Dervişoğlu, M. (2013) "Türkiye de Tüketime Sunulan Kuru Üzümlerin 5 Hidroksimetilfurfural Düzeyleri", Türkiye 4. Gıda Güvenliği Kongresi , Türkiye, (Mayıs 2013
Tatar, F., Tunç, M.T., Cengiz, A., Dervişoğlu, M., Gül, O., Kahyaoğlu, T. (2012) "Hamsi Yağının Engraulis encrasicolus L Püskürtmeli Kurutucu ile Mikroenkapsülasyonu", Türkiye 11. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2012
Atalar, İ., Gül, O., Dervişoğlu, M. (2012) "Süt Ürünlerinin Toz Haline Getirilmesindeki Yenilikler", Türkiye 11. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2012
Gül, O., Dervişoğlu, M., Kahyaoğlu, T., Atalar, İ. (2012) "Enkapsülasyon ile Antimikrobiyal Aktivitenin Geliştirilmesi", Türkiye 11. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2012
Dervişoğlu, M., Aydemir, O., Gül, O., Dinçer, E.İ., Kahyaoğlu, T. (2012) "Tütsülemenin Çerkez Peynirinin Renk Özellikleri Üzerine Etkisi", Türkiye 11. Gıda Kongresi , Türkiye, (Ekim 2012
Dervişoğlu, M., Dinçer, E.İ., Aydemir, O., Gül, O. (2012) "Farklı üretim yöntemleriyle Çerkez peyniri", 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , Türkiye, (Mayıs 2012
Dervişoğlu, M., Gül, O. (2011) "Microbiological and Chemical Properties of Vacuum Packaged Kashar Cheese Produced in Black Sea Region Turkey", 11th International Congress on Engineering and Food , (Mayıs 2011
Dervişoğlu, M., Gül, O., Yazıcı, F., Güvenç, D., Atmaca, E., Aksoy, A. (2011) "Trace metal levels in butter samples collected from the black sea region of Turkey", 4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Concortium International Congress on Food Safety , (Ekim 2011
Aydemir, O., Gül, O., Dervişoğlu, M., Yazıcı, F. (2009) "Samsun il merkezinde tüketime sunulan etsiz çiğ köftelerin mikrobiyolojik özellikleri", 6. Gıda Mühendisleri Kongresi , Türkiye, (Kasım 2009
Kahyaoğlu, T., Dervişoğlu, M., Aydemir, O., Gül, O. (2009) "Konjak ve salep glukomannanların fiziko kimyasal özellikleri ve süt ürünlerinde kullanımı", Pamukkale Süt ve Süt ürünleri Sempozyumu , Türkiye, (Mayıs 2009
Gül, O., Aydemir, O., Dervişoğlu, M., Yazıcı, F. (2009) "Süt ve süt ürünlerinde organik klorlu petisit varlığı", Pamukkale Süt ve Süt ürünleri Sempozyumu , Türkiye, (Mayıs 2009
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
(Uluslararası - Dergi) European Food Science and Engineering, 2020, Editör
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Journal of Food Measurement and Characterization, 2017
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES, 2017
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Journal of the American College of Nutrition, 2017
Üye, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, 2006-
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
; A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: TR Dizin, F: Uluslararası Kitap, G: Ulusal Kitap, H: Diğer Makale, I: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I
1
Effect of ultrasound treatment on the properties of nano-emulsion films obtained from hazelnut meal protein and clove essential oil
ULTRASONICS SONOCHEMISTRY
68 0 0 0 0 1 0 0 69
2
Manufacture and characterization of kefir made from cow and buffalo milk using kefir grain and starter culture
Journal of Dairy Science
35 0 0 1 0 1 0 0 37
3
Recovery Potential of Cold Press Byproducts Obtained from the Edible Oil Industry Physicochemical Bioactive and Antimicrobial Properties
Journal of Agricultural and Food Chemistry
31 0 0 0 0 1 0 0 32
4
Effect of high pressure homogenization (HPH) on functional and rheological properties of hazelnut meal proteins obtained from hazelnut oil industry by-products
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
30 0 0 0 0 0 0 0 30
5
Effect of high pressure homogenization (HPH) on microstructure and rheological properties of hazelnut milk
Innovative Food Science Emerging Technologies
17 0 0 0 0 0 0 0 17
6
High pressure homogenization of mechanically deboned chicken meat protein suspensions to improve mechanical and barrier properties of edible films
FOOD HYDROCOLLOIDS
16 0 0 0 0 0 0 0 16
7
Influence of thermosonication (TS) process on the quality parameters of high pressure homogenized hazelnut milk from hazelnut oil by-products
Journal of Food Science and Technology
15 0 0 0 0 0 0 0 15
8
Rheological, textural, colour and sensorial properties of kefir produced with buffalo milk using kefir grains and starter culture: A comparison with cows’ milk kefir
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
8 0 0 0 0 0 0 0 8
9
Potential application of high pressure homogenization (HPH) for improving functional and rheological properties of mechanically deboned chicken meat (MDCM) proteins
Journal of Food Engineering
8 0 0 0 0 0 0 0 8
10
Phenolic Compounds and Chemical Characteristics of Pears Pyrus Communis L
International Journal of Food Properties
7 0 0 0 0 0 0 0 7
11
Compositional biochemical and textural changes during ripening of Tulum cheese made with different coagulants
International Journal of Dairy Technology
6 0 0 0 0 0 0 0 6
12
Effect of ultrasonication treatment on structural, physicochemical and bioactive properties of pasteurized rosehip (Rosa canina L.) nectar
LWT
5 0 0 0 0 0 0 0 5
13
Natamycin content and quality evaluation of yoghurt from small and large scale brands in Turkey
Food Additives Contaminants: Part B
4 0 0 0 0 0 0 0 4
14
Oven Cooking as Alternative to Smoking: Evaluatıon of Physicochemical, Microbiological, Textural and Sensory Properties of Circassian Cheese During Storage And Determination of PAH Contents
Carpathian Journal of Food Science and Technology
2 0 0 0 1 0 0 0 3
15
Investigation of Sodium Benzoate and Potassium Sorbate Content and Evaluation of Microbiological Parameters of Fresh Kashar Cheeses
Korean Journal for Food Science of Animal Resources
2 0 0 0 1 0 0 0 3
16
Application of multicriteria decision technique to determine optimum sodium alginate concentration for microencapsulation of Lactobacillus casei Shirota by extrusion and emulsification
Journal of Food Process Engineering
2 0 0 0 0 0 0 0 2
17
Evaluation of Chemical and Microbiological Characteristics and Fatty Acid Profiles of Butter Samples Collected from the Black Sea Region of Turkey
Asian Journal of Chemistry
0 0 0 2 0 0 0 0 2
18
Occurrence of Aflatoxin M1 in Vacuum Packed Kashar Cheeses in Turkey
International Journal of Food Properties
2 0 0 0 0 0 0 0 2
19
Optimization of spray drying conditions for microencapsulation of Lactobacillus casei Shirota using response surface methodology
European Food Science and Engineering
0 0 0 0 1 0 0 0 1
20
Effect of different encapsulating agent combinations on viability of iLactobacillus casei/i Shirota during storage, in simulated gastrointestinal conditions and dairy dessert
Food Science and Technology International
1 0 0 0 0 0 0 0 1
21
Süt ve Süt Ürünlerinde Organik Klorlu Pestisit Varlığı
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi
1 0 0 0 0 0 0 0 1
22
Effects of Rootstocks on Sugar and Organic Acid Contents of ‘Deveci’ Pear
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
1 0 0 0 0 0 0 0 1
23
Comparison of the Effect of Some Essential Oils on the Growth of Penicillium verrucosum and its Ochratoxin a Production
Journal of Food Processing and Preservation
1 0 0 0 0 0 0 0 1
24
Toxic and essential elements in butter from the Black Sea region, Turkey
Food Additives Contaminants: Part B
1 0 0 0 0 0 0 0 1
25
Effect of brewing process and sugar content on 5-hydroxymethylfurfural and related substances from Turkish coffee
International Journal of Food Properties
1 0 0 0 0 0 0 0 1
26
Levels of Organochlorine Pesticide Residues in Butter Samples Collected from the Black Sea Region of Turkey
Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology
0 0 0 1 0 0 0 0 1
27
Evaluation of polycyclic aromatic hydrocarbons in Circassian cheese by high performance liquid chromatography with fluorescence detection
Journal of Food Composition and Analysis
1 0 0 0 0 0 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Muhammet Dervişoğlu
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2009 - 2020 40
İlyas Atalar
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2012 - 2023 36
Fehmi Yazıcı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2009 - 2023 28
Furkan Türker Sarıcaoğlu
Bursa Teknik Üniversitesi
2017 - 2023 22
Latife Betül Gül
Giresun Üniversitesi
2019 - 2023 18
Mustafa Mortaş
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2013 - 2022 18
Ahmet Hilmi Çon
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2015 - 2022 14
Oğuz Aydemir
Çankırı Karatekin Üniversitesi
2009 - 2019 13
Latife Betül Gül
Giresun Üniversitesi (Turkey)
2015 - 2021 11
Ayşegül Beşir
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2018 - 2023 8
Talip Kahyaoğlu
Yıldız Teknik Üniversitesi
2009 - 2015 7
Sibel Özçakmak
-
2014 - 2017 7
Enes Atmaca
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2011 - 2016 6
Fatih Törnük
Yıldız Teknik Üniversitesi
2014 - 2023 6
Abdurrahman Aksoy
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2011 - 2016 6
Osman Sağdıç
Yıldız Teknik Üniversitesi
2014 - 2017 5
Abdullah Kurt
Selçuk Üniversitesi
2017 - 2023 5
Nilgün Özdemir
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2015 - 2022 5
Dilek Güvenç
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2011 - 2016 5
Eda İlhan Dinçer
Hitit Üniversitesi
2012 - 2015 5
Enes Dertli
Yıldız Teknik Üniversitesi
2019 - 2021 4
Ahmet Öztürk
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2015 - 2017 4
Hüseyin Gençcelep
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2020 - 2023 3
Halil İbrahim Odabaş
Gümüşhane Üniversitesi
2019 - 2020 3
Safa Karaman
Erciyes Üniversitesi
2014 - 2015 3
Ömer Said Toker
Yıldız Teknik Üniversitesi
2014 - 2015 3
Volkan Arif Yılmaz
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2019 - 2020 3
Salih Karasu
Yıldız Teknik Üniversitesi
2014 - 2015 3
Burhan Öztürk
Ordu Üniversitesi
2017 3
Ümit Geçgel
Namık Kemal Üniversitesi
2014 - 2015 3
Tuğba Baskıncı
-
2023 3
Abdullah Akgün
-
2023 2
Muhammet Arıcı
Yıldız Teknik Üniversitesi
2014 - 2017 2
Azime Yılmaz
Yıldız Teknik Üniversitesi
2014 - 2017 2
Sadettin Turhan
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2017 - 2018 2
Melike Atmaca
Ordu Üniversitesi
2013 - 2016 2
Mehtap Er
Karadeniz Teknik Üniversitesi
2013 - 2016 2
Cüneyt Çırak
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2017 - 2021 2
Kübra Akşehir
Bayburt Üniversitesi
2013 - 2015 2
Mustafa Tahsin Yılmaz
Yıldız Teknik Üniversitesi
2019 - 2020 2
Murat Gökçek
-
2016 - 2017 2
Nihat Özcan
-
2014 2
Ferat Uzun
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2020 1
Hüsnü Demirsoy
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2015 1
Süleyman Gökmen
-
2022 1
Leyla Demirsoy
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2015 1
Alime Cengiz
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2012 1
Adem Asan
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2015 1
Merve Tuğçe Tunç
Gümüşhane Üniversitesi
2012 1
Mahmud Ekrem Parlak
-
2023 1
Mustafa Şengül
Atatürk Üniversitesi
2014 1
Durmuş Sert
-
2023 1
Tuba Erkaya
Atatürk Üniversitesi
2014 1
Ahmet Hilmi Çon
Ondokuz Mayis Üniversitesi (Turkey)
2021 1
Enes Dertli
Yıldız Teknik Üniversitesi (Turkey)
2021 1
Osman Gül
Kastamonu University (Turkey)
2021 1
Feyza Tatar
-
2012 1
Iannıe Marıbao
-
2023 1
Kübra Çakıroğlu
-
2020 1
Merve Solmaz
-
2015 1
Nihat Ozcan
-
2015 1
Nilüfer Açıkgöz
-
2022 1
Özçakmak Sibel
-
2015 1
Saya Bekbay
-
2023 1
Serpıl Tural
-
2017 1
Serpil Tural
-
2018 1
Şenay Şimşek
-
2023 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Fen ve Mühendislik 50391
YÖKSİS Temel Alan Mühendislik Temel Alanı 24634
YÖKSİS Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği 1526
Anahtar Kelimeler Gıda Teknolojileri, Temel İşlemler, Süt Teknolojisi
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 222 57 395 315 305 239 230 235 330 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 445 . 601 . 327 . 361 . 356 . 378 . 441 . 452 . 327 . -
Sıra (Temel Alan İçinde) 255 . 419 . 165 . 191 . 204 . 224 . 299 . 302 . 224 . -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 53 . 175 . 26 . 44 . 44 . 64 . 90 . 106 . 52 . -
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 31 . 116 . 17 . 27 . 22 . 35 . 57 . 62 . 33 . -
Sıra (Anahtar Kelime (2)) 10 . 47 . 5 . 10 . 8 . 8 . 21 . 19 . 9 . -
Sıra (Anahtar Kelime (3)) - - - - - - - - - -
Toplam Yayın 9 7 12 9 11 9 6 7 10 0
Toplam Makale 4 3 9 6 7 6 6 6 7 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Toplam Bildiri 5 4 3 3 4 3 0 1 3 0
Makale (SCI) 4 1 7 6 5 4 4 4 6 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 2 2 2 2 1 0
Makale (Ulusal) 0 2 2 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Uluslararası) 4 3 3 3 4 1 0 1 3 0
Bildiri (Ulusal) 1 1 0 0 0 2 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri